Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια με συλλήψεις

Πέντε άτομα συνελήφθησαν προχτές στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον Αγιο Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα, περίπου 100 άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου πήγαν στην πλατεία για να ανοίξουν την παιδική χαρά που έχει κλειδωθεί με λουκέτα από κάποιους που εμφανίζονται με την ταμπέλα «Επιτροπή Κατοίκων» της περιοχής για να μην μπαίνουν μετανάστες.

Στην περιοχή σημειώθηκαν επεισόδια και στο σημείο επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και της ομάδας «Δέλτα». Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο μέσω της οδού Δεριγνύ, όπου συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Στο σημείο εκείνο συνελήφθησαν πέντε άτομα που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου παρέμειναν για λίγη ώρα. Αργότερα αστυνομικοί προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα κάτοικο της περιοχής.

Στη συνέχεια, έξω από το τμήμα συγκεντρώθηκαν μέλη της «Επιτροπής Κατοίκων» ψάλλοντας τον ...εθνικό ύμνο και δεν επέτρεπαν για αρκετή ώρα έναν από τους προσαχθέντες, τη δικηγόρο του Γ. Κούρτοβικ και μέλη επιτροπών συμπαράστασης στους μετανάστες να βγουν από το αστυνομικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ