Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Ορεστιάδας - Ορμενίου

Με ρυθμούς χελώνας κατασκευάζεται εδώ και 10 χρόνια ο οδικός κάθετος άξονας Ορμενίου - Ορεστιάδας - Αρδανίου που συνδέει το Βόρειο Εβρο με την Εγνατία Οδό. Πρόκειται για ένα δρόμο περίπου 100 χιλιομέτρων, ο οποίος ούτε και φέτος προβλέπεται να ολοκληρωθεί. Επί 10 χρόνια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποχρηματοδοτούν το έργο, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των οδηγών, και η απώλεια ανθρώπινων ζωών από τα εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται.

Σε ανακοίνωσή της, η Αχτιδική Επιτροπή Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει ότι απαιτείται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2009 ο κάθετος άξονας, για να ξεκινήσουν αμέσως μια σειρά από παρεμβάσεις που θα τον βελτιώσουν, διότι όπως αναφέρει: «Δυστυχώς, ο δρόμος αυτός δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές (Κορνοφωλιά, Προβατώνα, Λύρα), δεν έχει διαχωριστικό προστατευτικό κιγκλίδωμα, σε πολλά σημεία δεν έχει παράπλευρους δρόμους για τα αγροτικά μηχανήματα, δεν κατασκευάστηκαν ανισόπεδοι κόμβοι στην Ορεστιάδα και στο Σουφλί, υπάρχουν αδικαιολόγητα πολλές στροφές και το οδόστρωμα είναι κακής ποιότητας».

Οπως τονίζει η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου του ΚΚΕ, την πρώτη ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει όμως ότι μεγάλες είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι κλπ. ), που εδώ και 10 χρόνια σιωπούν και αδιαμαρτύρητα αποδέχονται τις τραγικές επιλογές των κυβερνήσεων και της «Εγνατίας ΑΕ» τόσο στο επίπεδο του σχεδιασμού όσο και στο επίπεδο της κατασκευής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ