Κυριακή 14 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Ε, ρε πλάκα που έχει να γίνει!

Λοιπόν, κύριοι, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που σας έχω (κακώς βέβαια, γιατί τέτοια ευγενικά συναισθήματα θα έπρεπε να ήταν αμοιβαία και εσείς με τη συμπεριφορά σας δείχνετε ούτε να με σέβεστε, ούτε να με εκτιμάτε), σας βαρέθηκα και να με συγχωρείτε! Είσθε μονότονοι και καταθλιπτικοί! Στερείστε κάθε φαντασίας και απορώ τι σας βρίσκουν οι σφυγμομετρήσεις, ξέρετε αυτά τα σατανικά μηχανάκια που μετράνε τις τηλεθεάσεις, και σας φέρνουν πρώτους στις προτιμήσεις των θεατών! Για μένα, και πάλι συγνώμη, είστε οι τελευταίοι!

Χριστόδουλος, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ, Χριστόδουλος! Ε, μπάφιασα, πια! Τίποτ' άλλο δε βλέπετε γύρω σας; Τέτοιες παρωπίδες; Στραβοί είστε; Βλάκες; 'Η θέλετε να καταλήξω (εγώ δε θέλω), πως είστε μίσθαρνα όργανα που ντελαλίζετε αυτά που θέλουν τα αφεντικά σας; Γιατί φίλοι, και να με συγχωρείτε, η ζωή δεν είναι ο Ρέππας, η Αννα, ο Καστανίδης και ο Λοβέρδος! Εντάξει και αυτοί, αλλά όχι από το πρωί ως το βράδυ! Και όχι μια φορά την ημέρα, αλλά σαράντα! Ακόμα και η Βουγιουκλάκη να ήταν θα με κούραζε!

Σας ρωτάω, και πέστε μου τις αντιρρήσεις σας. Τι διαφορετικό θα πει ο κ. Πετσάλνικος σε εσάς από αυτά που είπε δέκα λεπτά νωρίτερα στο άλλο κανάλι; Αλλά και τι διαφορετικό θα πει στη δική σας προσωπική εκπομπή, από αυτά που είπε στο μόλις προ δέκα λεπτών δελτίο ειδήσεων του σταθμού σας; Τι διαφορετικό θα πει ο «Παναγιότατος» Κάτω Κλειτορίας από αυτά που είπε στους άλλους αλλά και στο σταθμό σας μισή ώρα νωρίτερα;

Να σας πω την αλήθεια, δε βλέπω το ζήτημα από την πολιτική σκοπιά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως το θέμα δεν είναι πρωτίστως πολιτικό. Πολιτικό είναι! Και μάλιστα πολιτικό του κερατά! Συνειδητά ή ασυνείδητα αποπροσανατολίζετε! Αυτό είναι δεδομένο. Και γι' αυτό, θέλετε δε θέλετε, το αποδέχεστε ή δεν το αποδέχεστε, έχετε ευθύνες! Εμένα, όμως, με αφορά η αισθητική του ζητήματος! Καθίστε, ρε, φίλοι μου (τρόπος του λέγειν φίλοι μου), φαντάζεστε να ήταν η ζωή μόνον αυτή που περιγράφετε; Θα ήταν για φτύσιμο!

Γιώργος - Βαγγέλης, Χριστόδουλος - Ζακύνθου! «Χριστέ» μου, θα πέθαινα! Δε θέλω να σας θυμίσω ότι την ώρα που εσείς επαναλαμβάνεστε μίζερα, η επιστήμη προχωράει στις ανακαλύψεις της, οι καλλιτέχνες και οι φιλόσοφοι στις αναζητήσεις τους, οι εργάτες στα καθημερινά θαυμάσια έργα τους, οι νέοι και οι νέες ερωτεύονται, οι αθλητές καταρρίπτουν τα ρεκόρ, οι γυναίκες γεννάνε, οι διαδηλώσεις αναπτύσσονται, τα όνειρα μεγαλώνουν και εσείς, τι θλίψη και τι κατάντια: Γιώργος, Βαγγέλης, Χριστόδουλος, Ζακύνθου! Πλήττω!

Πλήττω αφόρητα! Γιατί δεν είναι μόνον το μονότονο του περιεχομένου σας. Είναι και το μονότονο της φόρμας σας! Ξέρω απ' έξω και ανακατωτά ολόκληρο το «έργο»! Ο κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο δήθεν σοβαρός. Ο πρώτος σχολιαστής της Νέας Δημοκρατίας. Ο δεύτερος του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος καλεσμένος της μιας τάσης ο δεύτερος της άλλης. Και αμέσως μετά ο παπάς του Χριστόδουλου και κατόπιν ο παπάς του Ζακύνθου. Και ύστερα ένα πρόσωπο «κύρους». (Συνήθως ένα πρόσωπο που τα αρπάζει και από τους δυο)! Και ενώ τα πράγματα ξεκινούν ομαλά, σιγά σιγά η κουβέντα φουντώνει! Στο τέλος πέφτουν οι ευχαριστίες: ευχαριστούμε που είσαστε απόψε κοντά μας. Και εμείς ευχαριστούμε!

Ελεος, κύριοι! Με τέτοια τράπουλα σημαδεμένη, δεν παίζεται πόκερ! Δε δημιουργείται σασπένς. Νύσταξα! Και καλά, μπορεί να μην σας ενδιαφέρει το κύρος σας, ούτε οι οικογένειές σας, ούτε τα παιδιά σας, ούτε ακόμα και οι καθρέφτες σας. Ομως δε μας λυπάστε; 'Η, σωστότερα, δε σκέφτεστε μπας και γυρίσει το μάτι μας; Γιατί, εντάξει, μια του βλάκα, δυο του βλάκα, σκέφτεστε να τα πάρουμε; Να βουτήξουμε μια ζαλιά γιαούρτια και να αρχίσουμε να τα πετάμε;

Να, μια για τον Χριστόδουλο, να, μια για τον Βενιζέλο! Να, μια για τον Γιώργο, να, μια για τον «άγιο» Πρεβέζης! Να γίνουν κάτασπρες οι οθόνες, να χωθείτε πίσω από τα πρόβεια και τα γελαδινά, να χαθεί η εικόνα σας! Πού νομίζετε, κύριοι, ότι οδηγεί η μονοτονία και η πλήξη; Στο χαβαλέ, στην πλάκα! Εσείς μας πήρατε στο ψιλό και μας λέτε μονοτονίες και εμείς θα σας πάρουμε στα γιαούρτια! Ε, ρε, πλάκα που έχει να γίνει!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα υπ' όψιν... (2010-08-04 00:00:00.0)
«Πάρτο αλλιώς»... (2007-10-03 00:00:00.0)
Παίξτε μπάλα, ρε! (2005-09-18 00:00:00.0)
Οι «αριστεροί» υπηρέτες της δεξιάς! (2005-06-12 00:00:00.0)
Είστε η συνέχεια των οραμάτων και των αγώνων (2001-12-22 00:00:00.0)
Μαύρη λίστα (2000-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ