Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ισοπεδώνουν σπουδές και πτυχία

Σε πάλη για να μην εφαρμοστεί η Κοινοτική Οδηγία 36/05 που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΚΕΣ καλεί η ΠΚΣ

«Δε δεχόμαστε την ακριβοπληρωμένη αμάθεια που μας πλασάρουν! Δε μασάμε στον εκβιασμό τους! Παλεύουμε με όλο το λαό και τους εργαζόμενους για ανώτατη εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών». Με αυτά τα λόγια η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καλεί σε πάλη για να μην εφαρμοστεί η Κοινοτική Οδηγία 36/05 που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, τα διάφορα παραμάγαζα των τρίχρονων και δίχρονων «πανεπιστημίων».

Αποκαλύπτοντας τις συνέπειες και τους στόχους της κοινοτικής οδηγίας την οποία η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μέχρι τις 20 Οκτώβρη, σε προκήρυξή της η ΠΚΣ σημειώνει ότι εφαρμογή της σημαίνει «επί της ουσίας και χωρίς την αναθεώρηση του Αρθρου 16 αναγνώριση της λειτουργίας και των τίτλων των ΚΕΣ και των ιδιωτικών ψευτοκολεγίων στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο "πελατεία" στα "κοράκια" και τους "εμπόρους" της γνώσης οι οποίοι υπόσχονται σε χιλιάδες νέους ένα ...τίποτα!» Σημαίνει: «Ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και ουσιαστικό χτύπημα στην επαγγελματική και εργασιακή προοπτική όλων των αποφοίτων, καθώς από την "πληθώρα" που θα προκύψει και με δεδομένη την επιδίωξη των εργοδοτών για φτηνούς και ευέλικτους εργαζομένους τα δικαιώματα όλων θα εξισωθούν προς τα κάτω!!!» Σημαίνει «άσκηση τρομερής πίεσης στα δημόσια πανεπιστήμια να παραμερίσουν την επιστημονική μόρφωση και να στραφούν προς την κατάρτιση, σε σπουδές πιο ταχύρυθμες, σε παροχή «πακέτων» αποσπασματικών γνώσεων και ψευτοδεξιοτήτων με τον μπαμπούλα της "ανταγωνιστικότητας" και της αγοράς εργασίας να κρέμεται από πάνω τους!!!»

«Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί (ΔΟΑΤΑΠ, πιστωτικές μονάδες, συμπλήρωμα διπλώματος), οδηγούν σε μία εκπαίδευση-σούπα, "μεταλυκειακή" όπως τη χαρακτηρίζουν και όχι Ανώτατη, εξισώνοντας τα πάντα προς τα κάτω», σημειώνει η ΠΚΣ, τονίζοντας ότι ο αγώνας των φοιτητών δε στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλιά των νέων που σπουδάζουν στα ΚΕΣ, αφού και οι σπουδαστές των ΚΕΣ και ΙΕΚ θίγονται. «Αν νοιαζόταν η κυβέρνηση, και η ΕΕ, για τα δικαιώματα αυτών των νέων, θα συγκροτούσε μεταλυκειακό σύστημα δημόσιας και δωρεάν τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα και καλεί σε αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του Αρθρου 16 και την ίδρυση και αναγνώριση ιδιωτικών ψευτοκολεγίων. Για ενιαία, ανώτατη εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς σε επιστημονική και τεχνολογική εκπαίδευση. Ενιαίες προπτυχιακές σπουδές, ανά επιστημονικό αντικείμενο, με ολόπλευρη επιστημονική μόρφωση, βαθιά γνώση του αντικειμένου σπουδών, επιστημονική ειδίκευση. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη απόδειξη για την ικανότητα άσκησης επαγγέλματος - μόνη προϋπόθεση για δουλιά στο αντικείμενο σπουδών! Μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα για όλους τους αποφοίτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ