Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πλατύ άνοιγμα στα σχολεία όλης της χώρας

Ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται με εξορμήσεις στα σχολεία όλης της χώρας η Καμπάνια Πολιτικής Δράσης της ΚΝΕ. Στόχος της καμπάνιας, να αποτελέσει ένα πλατύ άνοιγμα και κάλεσμα στους μαθητές να κάνουν ένα βήμα μπρος μαζί με τους νέους κομμουνιστές, να παλέψουν μαζί για την κοινωνία που μπορεί να εξασφαλίσει τη μόρφωση και τη ζωή που δικαιούνται και ονειρεύονται οι νέοι άνθρωποι, για το σοσιαλισμό.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, πραγματοποιούνται περιοδείες του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή Γ. Πρωτούλη και στελεχών της ΚΝΕ σε σχολεία, εκδηλώσεις, συσκέψεις και εξορμήσεις.

Στη Λάρισα

Σε 5 Λύκεια, (1ο, 2ο, 4ο, 10ο, 11ο) και σε 6 Γυμνάσια, (1ο, 2ο, 4ο, 10ο, 11ο, 15ο), της πόλης βρέθηκαν, χτες, πρώτη μέρα της καμπάνιας πολιτικής δράσης της ΚΝΕ, οι ΚΝίτες και οι Κνίτισσες της Λάρισας. Με το φυλλάδιο της ΚΝΕ στο χέρι ξεκίνησαν την εξόρμηση από το πρωί, πριν ακόμα αρχίσει το μάθημα και συνέχισαν μετά το σχόλασμα, ερχόμενοι σε επαφή με εκατοντάδες μαθητές.

Στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν, αναδείχτηκαν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα συγκεκριμένα σχολεία, καθώς η ανάγκη νέων αγώνων κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται και για ένα άλλο σχολείο, που θα παρέχει ουσιαστική γνώση και πολύπλευρη μόρφωση, θ' αναπτύσσει την προσωπικότητα του νέου ανθρώπου.

Το κλίμα που βρήκαν οι νέοι της ΚΝΕ ήταν πολύ θετικό και έντονο το μαθητικό ενδιαφέρον για τους αγώνες που έρχονται και διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας. Αλλωστε, στο 10ο Λύκειο και στο 10ο Γυμνάσιο, οι μαθητές βρίσκονται, για δεύτερη βδομάδα, σε κινητοποίηση - έχουν και τη συμπαράσταση των γονέων τους - διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και αντιδρώντας στο κλίμα τρομοκράτησης, που πάει να διαμορφωθεί στα σχολεία τους, με στόχο να φιμωθούν οι μαθητές και να μην συμμετάσχουν στους αγώνες.

Στον Πειραιά

Συνεχίζονται και στον Πειραιά οι εξορμήσεις - περιοδείες της ΚΝΕ στα πλαίσια της πολιτικής της καμπάνιας για την εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη: Στις 4 μ.μ. κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γιώργο Βάγια, μέλος του ΓΠ Πειραιά της ΚΝΕ, θα επισκεφθεί το ΙΕΚ Περάματος. Στις 7 μ.μ. κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αγγελο Λούπη, μέλος του ΣΠ, θα επισκεφτεί το νυχτερινό ΤΕΕ. Αύριο Τετάρτη: Στις 6 μ.μ. ο Γιάννης Πρωτούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, θα περιοδεύσει στα ΙΕΚ Πειραιά (ΣΚΥΠ). Στις 9 π.μ. ο Κώστας Πασσάς, μέλος του ΓΠ θα περιοδεύσει στα ΙΕΚ της Αγίας Σοφίας. Στις 4 μ.μ. ο Αγγελος Λούπης, μέλος του ΣΠ, θα περιοδεύσει στο ΙΕΚ Κερατσινίου. Την Πέμπτη: Στις 6 μ.μ. στο ΙΕΚ Ρέντη θα περιοδεύσει η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ. Την Παρασκευή: Στις 6 μ.μ. ο Μάκης Μπίκας, μέλος του ΣΠ, θα περιοδεύσει στο Ενιαίο νυχτερινό και στο νυχτερινό Γυμνάσιο Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ