Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Συγκρότησαν το Συντονιστικό τους

Το νέο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) συγκρότησαν το περασμένο Σάββατο δεκάδες μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, με στόχο να παλέψουν ενάντια στην υποχρηματοδότηση και στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου, στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της αποκέντρωσης και της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. Σε ανακοίνωσή του το νέο ΣΑΣΘ υπογραμμίζει ότι αντιστέκεται στις αντιεκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» και διεκδικεί ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, ενιαίο δωδεκάχρονο, για όλους τους μαθητές, που να τους μορφώνει.

Η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση που καλεί το ΣΑΣΘ, ως συνέχεια των μαθητικών αγώνων των προηγούμενων χρόνων, για καθηγητές, βιβλία, υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, ορίστηκε για τις 24 Οκτώβρη, στις 12.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Κατά τη συνεδρίαση του ΣΑΣΘ υπογραμμίστηκαν τα προβλήματα της σχολικής στέγης, των σοβαρών υλικοτεχνικών ελλείψεων, της έλλειψης καθηγητών, του περιεχομένου των βιβλίων. Τέθηκε επιτακτικά α) η ανάγκη συγκρότησης των νέων μαθητικών συμβουλίων (15μελών, 5μελών) που θα παίρνουν πρωτοβουλίες στον αγώνα για δημόσια δωρεάν σχολείο, για τη μόρφωση και τη ζωή των μαθητών, β) η πολύμορφη συντονισμένη δράση του ΣΑΣΘ με εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εργαζόμενους γονείς για τον ίδιο σκοπό, γ) η διοργάνωση παράλληλων μαθητικών εκδηλώσεων για τις σχολικές επετείους, δ) συγκρότηση τοπικών συντονιστικών και γραμματείας του ΣΑΣΘ, στ) έκδοση περιοδικού του ΣΑΣΘ. Ορίστηκε, τέλος, νέα συνεδρίαση του ΣΑΣΘ το ερχόμενο Σάββατο με στόχο τη συμμετοχή κι άλλων σχολείων.

Κατά τη συνεδρίαση του ΣΑΣΘ, τις πολιτικές εξελίξεις στην Παιδεία ανέλυσε ο Γ. Δελής, δάσκαλος, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών οργανώνει πλατιά σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη στις 24 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ