Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
Να εμποδίσουμε την εφαρμογή των πιστωτικών μονάδων

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των πιστωτικών μονάδων του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ και στην καθιέρωση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ψυχολογίας (δίπλωμα κινητικότητας - ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Λεονάρντο Ντα Βίντσι»), που επανειλημμένα έχει προτείνει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) προς το Τμήμα, καλεί η Πανσπουδαστική Κ.Σ. τους φοιτητές του Ψυχολογικού στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Ψυχολογικού και στη συνέλευση του Τμήματος την Πέμπτη 18 του Οκτώβρη.

Αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση που γίνεται στους τομείς του Τμήματος Ψυχολογίας με θέμα «Απόψεις μελών ΔΕΠ για την εφαρμογή του Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων». Η εφαρμογή πλευρών του νόμου - πλαισίου σημαίνει και την υποβάθμιση της επιστημονικής γνώσης και του πτυχίου, υπογραμμίζει η Πανσπουδαστική Κ.Σ. σε σχετική ανακοίνωση. Εν προκειμένω, οι πιστωτικές μονάδες επικυρώνουν στην ουσία τη μη επιστημονικότητα των σπουδών. Επιπλέον, θέτουν τις βάσεις της λεγόμενης κινητικότητας, η οποία έρχεται να ενισχυθεί με το «Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ψυχολογίας» για τη λεγόμενη ισοτιμία των τίτλων στην ΕΕ και προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Ψυχολόγων (EFPPA) στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ευρωενωσιακής πολιτικής.

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. υπενθυμίζει και υπογραμμίζει ότι ο Φοιτητικός Σύλλογος Ψυχολογικού διεκδίκησε και κατάφερε να μην εφαρμοστεί το «Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ψυχολογίας», και καλεί το σύλλογο σε αγωνιστική επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ