Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συγκεντρώσεις την Πέμπτη, 18 Οκτώβρη

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

Eurokinissi

Με την απαίτηση για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υψηλού επιπέδου, θα δοθεί η πρώτη απάντηση στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης στην παιδεία, την Πέμπτη, 18 Οκτώβρη, με συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Συγκεντρώσεις έχουν μέχρι στιγμής οριστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο και Αρτα.

Στις συγκεντρώσεις καλούν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ενώ η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας καλεί τους γονείς να συμμετέχουν. Ακόμα, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν και θέτει στα ΔΣ των συλλόγων ζήτημα να πάρουν απόφαση για στάση εργασίας. Επίσης, η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Στο στόχαστρο μπαίνει η κοινοτική οδηγία 36/05, που εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων πανεπιστημίων και ΤΕΙ με εκείνα των αποφοίτων των τρίχρονων κολεγίων και ΚΕΣ, ανοίγοντας το δρόμο στην αναγνώριση των ιδιωτικών ψευτοπανεπιστημίων. Την ίδια στιγμή, διατρανώνεται ηχηρά η απαίτηση ο νόμος - πλαίσιο να μην εφαρμοστεί - να καταργηθεί. Κεντρικό αίτημα είναι η πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία υψηλού επιπέδου, κόντρα στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και στην υποβάθμιση των σπουδών.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με απόφαση των συλλόγων φοιτητών Γεωλογικού, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής και απόφαση των ΔΣ των συλλόγων φοιτητών Οικονομικού και Πολιτικών Μηχανικών. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις σε τέσσερις ακόμα φοιτητικούς συλλόγους. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων φοιτητών Φυσικού, Παιδαγωγικού και Γεωλογικού, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένες 15 γενικές συνελεύσεις. Επίσης, στις 17 και στις 19 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα, τα ΔΣ των συλλόγων φοιτητών Εστίας, Φιλολογίας και Αρχιτεκτονικής καλούν στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Στο Βόλο σε κινητοποίηση την Πέμπτη καλούν οι σύλλογοι φοιτητών Μηχανολόγων, Δασκάλων και σχολής Δικτύων Η/Υ, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης ο σύλλογος φοιτητών Βιολογικού καλεί σε κινητοποίηση στη Σύγκλητο του πανεπιστημίου. Σε κινητοποιήσεις στην Αρτα καλεί το συντονιστικό των μαθητών από όλα τα λύκεια της πόλης καθώς και ο σύλλογος σπουδαστών του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Αρτας.

Στην κατεύθυνση της αγωνιστικής επαγρύπνησης και ετοιμότητας διεξάγονται με πρωτοβουλία της ΠΚΣ γενικές συνελεύσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις από τις σχολές και να δοθεί πρώτη ηχηρή απάντηση για τη νέα περίοδο στη συγκέντρωση της Πέμπτης.

Συγκέντρωση για την παιδεία οργανώνουν, μεθαύριο Πέμπτη, 18 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μαζικοί φορείς της πόλης. Σε ανακοίνωση που υπογράφουν εκπρόσωποι του ΕΚΛ, του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Λάρισας, της Ομοσπονδίας Γονέων και των Ενώσεων Γονέων Λάρισας και Γιάννουλης, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση διεκδικώντας ένα σχολείο που θα διαμορφώνει έναν άλλο άνθρωπο, θα αναπτύσσει αρμονικά όλες τις πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ