Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Εκρηκτική κατάσταση στα ειδικά σχολεία

Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ειδικό σχολείο και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αιγάλεω αναδείχτηκαν κατά τη διάρκεια της προχτεσινής περιοδείας αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Βέρα Νικολαΐδου.

Οπως επισήμαναν στη βουλευτή του ΚΚΕ οι καθηγητές και γονείς, τα μαθήματα στο ΕΕΕΕΚ ξεκίνησαν στις 15.10.2007, αλλά ακόμα οι 80 μαθητές κάνουν 3ωρο, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Τα ΕΕΕΕΚ της χώρας λειτουργούν πέντε χρόνια χωρίς οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού και έτσι οι ανάγκες καλύπτονται με αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές.

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζει και το ειδικό σχολείο Αιγάλεω. Οπως επισήμαναν οι καθηγητές του σχολείου στη Β. Νικολαΐδου, μια σειρά ειδικότητες εκπαιδευτικών καλύπτονται με αποσπάσεις. Τα σχολεία δεν επαρκούν για τις ανάγκες, ενώ παραπέμπονται παιδιά που δεν μπορούν να εκπαιδευτούν στο ειδικό σχολείο, γιατί δεν υπάρχουν άλλα σχολεία να ενταχθούν.

Το ΚΚΕ θα προβάλλει αυτά τα προβλήματα, αλλά καλεί τους εκπαιδευτικούς πέρα απ' τη φιλότιμη προσπάθεια που κάνουν καθημερινά, να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και για τα δικά τους εργασιακά προβλήματα, αλλά και σε έναν αγώνα για το δικαίωμα των ΑμεΑ στη μόρφωση, στην περίθαλψη, στην αποκατάσταση, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ