Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Μετέτρεψε πλυσταριό σε χώρο εργασίας δίπλα σε κεραία!

Για άλλη δουλιά πήγαν και άλλα ανακάλυψαν γονείς, μαθητές και κάτοικοι του Πειραιά σε ταράτσα οικοδομής δίπλα στο Δημαρχείο

Πήγαν για να ξηλώσουν κεραία κινητής τηλεφωνίας και βρέθηκαν μπροστά σε παράνομο εργασιακό χώρο και μάλιστα μέσα στα μάτια της δημοτικής αρχής και της πολεοδομίας.

Αυτό συνέβη χτες το πρωί, όταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Ιωννιδείου σχολής, μαζί με μαθητές και καθηγητές, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο δημαρχείο Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Δραγάτση, ακριβώς δίπλα στο σχολείο και το δημαρχείο. Οταν αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Γεν. Διευθυντή του δήμου, αυτός τους διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πειραιάς-Αναγέννηση», ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας που βρίσκονται οι κεραίες. Εκεί διαπίστωσαν πως εταιρεία κινητής τηλεφωνίας είχε μετατρέψει το πλυσταριό σε εργασιακό χώρο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τρεις παροχές ρεύματος υψηλής τάσης, στον οποίο μάλιστα εργάζονται και δυο υπάλληλοι! Πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν άγνωστο για πόσο διάστημα «στο στόμα του λύκου», κάτω ακριβώς από μια κεραία τηλεφωνίας, με την ακτινοβολία να τους ψήνει κυριολεκτικά τον εγκέφαλο. Οι υπάλληλοι της εταιρείας, όταν αντιλήφθηκαν πως ζητήθηκαν τα κλειδιά του χώρου από τον διαχειριστή, κλείδωσαν τον χώρο και έφυγαν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πολεοδομία της νομαρχίας η οποία δήλωσε πως τη Δευτέρα θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς η δημοτική αρχή εδώ και μήνες, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, διαβεβαίωνε τους γονείς πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες. Κι αυτό όταν δεν είχε κάνει ούτε αυτοψία στον χώρο που βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι ταράτσα από το δημαρχείο, στον οποίο μάλιστα εγκαταστάθηκαν παροχές ρεύματος υψηλής τάσης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ