Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο κενό η προσπάθεια να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ

Δεν πέρασε η πρόταση μομφής σε βάρος του εκπροσώπου της ΔΑΣ στο ΔΣ

Τα βήματα της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να ακολουθήσουν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, και ΣΥΝ στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) με στόχο να απαλλαγούν στο προεδρείο από τον γραμματέα του Συλλόγου και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σάββα Τσακμακίδη. Δεν τους βγήκε όμως, αφού η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΠΑΣΚΕ εναντίον του, δε στηρίχτηκε από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ.

Η πρόταση μομφής, εναντίον του Σ. Τσακμακίδη που επίσης είναι μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατατέθηκε από τους δύο εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου στις 18 Οκτώβρη, ενώ ήδη εξελισσόταν η συζήτηση για την οργάνωση της απεργίας του κλάδου στις 2 Νοέμβρη. Στηρίχτηκε από τους 2 εκλεγμένους του δήθεν ανεξάρτητου συνδυασμού που κατέβασε ο ΣΥΝ μαζί με διαφοροποιημένους ΔΑΚίτες και από τον 1 εκλεγμένο του επίσημου συνδυασμού της ΔΑΚΕ. Συνολικά συγκέντρωσε τη στήριξη 5 από τα 13 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει την τακτική των παραπάνω παρατάξεων που όπως σημειώνει, έχει στόχο να μην αποκαλυφθεί η πολιτική συμβιβασμού που ακολουθούν, το ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου. «Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων - ασφαλιστικό, ελαστικές σχέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, εισοδηματική πολιτική, ακρίβεια, ανεργία - βρίσκει συμπαραστάτες» σημειώνει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ