Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων όλοι στις απεργίες

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από 2 έως 6 Νοέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου απευθύνει στους εργαζόμενους η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει την πρώτη μέρα απεργίας, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που καλύπτονται από την ΠΟΕ ΟΤΑ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 2 Νοέμβρη, 48ωρη αποχή το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοέμβρη και, νέα 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Νοέμβρη. Για τους εργαζόμενους - μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ ΟΤΑ) έχουν κηρυχτεί από τις 2 Νοέμβρη 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στην ΠΟΕ ΟΤΑ η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων όπως: Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός, κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων με ταυτόχρονη μεταφορά όλου του προσωπικού μέσα στους δήμους.

Ανάλογη στάση κρατά και η πλειοψηφία της ΠΟΠ ΟΤΑ που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ. Αντιθέτως οι πλειοψηφίες και στις δύο Ομοσπονδίες διατυπώνουν αιτήματα που κινούνται στη λογική της κυβέρνησης και σε καμιά περίπτωση δε βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών σχεδιασμών. Η Συντονιστική καλεί τα σωματεία να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΠΟΠ ΟΤΑ κατεβαίνουν σε κοινές κινητοποιήσεις για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια. Γεγονός που οφείλεται και στην επίμονη στάση των ταξικών δυνάμεων να αναδεικνύουν την ανάγκη κοινής αγωνιστικής δράσης του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ