Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΒΑΛ»
Να ανακληθούν τώρα

Την άμεση επαναπρόσληψη των πέντε εργαζομένων που απολύθηκαν στην ΕΛΒΑΛ, επιχείρηση - «ναυαρχίδα» του ομίλου Στασινόπουλου, (ανάμεσά τους κι ο αντιπρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Γιώργος Ζησίμου) για να τρομοκρατηθούν οι εργάτες και να μη σηκώσουν κεφάλι, παρά τις άθλιες συνθήκες δουλιάς, απαιτούν με ανακοινώσεις τους τα Συνδικάτα Μετάλλου Βοιωτίας και Θριασίου.

«Διαπιστώνεται το πώς θέλουν τη δημοκρατία στους χώρους δουλιάς τέτοιοι όμιλοι, που τα κέρδη τους σήμερα βρίσκονται στις πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα», τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Θριασίου «Η ΜΑΣΙΝΑ».

«Ας απαντήσει η εργοδοσία γιατί πέθανε ο Λάμπρος, ο μπάρμπα-Μήτσος, γιατί ο Γιάννης "πήδηξε" με το κλαρκ κάτω από τη γέφυρα, γιατί ο νεαρός των 20 χρονών με μόλις 10 μέρες στη δουλιά έχασε τη ζωή του; Γιατί ο Μπάμπης έπαθε έμφραγμα και βγήκε σε πρόωρη σύνταξη; Ο Θανάσης εγκεφαλικό, ο Χασάν εγχείρηση στη μέση, γιατί πολλοί εργάτες κάνουν φυσικοθεραπεία;... Γιατί; Η απάντηση είναι μία: το κέρδος!», καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας τονίζοντας ότι οι εργάτες πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια σ' όσους τους αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμο είδος. Και καλώντας σε ενίσχυση των συλλογικών αγώνων καταλήγει: «Δεν είμαστε μόνοι μας, δεν είναι ο καθένας εργάτης μόνος... Ο κάθε Στασινόπουλος θα μας βρει μπροστά του»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ