Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Την Τρίτη καθορίζεται η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Καθημερινές συγκεντρώσεις και εξορμήσεις της «Εργοστασιακής Επιτροπής» στα τμήματα του Ναυπηγείου

Από τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τρίτης. Στο βήμα ο Θοδωρής Κούτρας, εκπρόσωπος της «ΕργοστασιακήςΕπιτροπής»
Από τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τρίτης. Στο βήμα ο Θοδωρής Κούτρας, εκπρόσωπος της «ΕργοστασιακήςΕπιτροπής»
Από κάθε χώρο δουλιάς μέσα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εκπέμπεται το αισιόδοξο μήνυμα ότι αυτό που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι με τη Γενική τους Συνέλευση στις 17 Οκτώβρη θα το πάνε ένα βήμα πιο πέρα, αναδεικνύοντας στις επικείμενες εκλογές του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» τους αγωνιστές εκείνους εργάτες που θα δώσουν ταξικό προσανατολισμό στο σωματείο. Το κλίμα αυτό φανερώνουν οι συγκεντρώσεις, οι κουβέντες με τις οποίες οι εργαζόμενοι κάθε τμήματος υποδέχονται τους εκπροσώπους της αγωνιστικής παράταξης της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ), οι οποίοι καθημερινά, χωρίς ανάσα, «οργώνουν» το ναυπηγείο από άκρη σ' άκρη.

Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου, όπου θα καθοριστεί η ημερομηνία της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. Οι εκπρόσωποι της ΕΕΝΣ συνεχίζουν ακόμα πιο αποφασιστικά να σφυρηλατούν τους δεσμούς των ταξικών δυνάμεων με τους εργαζόμενους. Να τους εξοπλίζουν με ακόμα περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές που έχουν εξαπολύσει οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης.

Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας, παρά το γεγονός ότι έχουν καθαιρεθεί από τους εργαζόμενους με την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, αρνούνται να παραιτηθούν. Προσπαθούν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους με κάθε τρόπο, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία «Thyssen Kroup». Για να περάσουν τα σχέδια που έχουν από κοινού επεξεργαστεί, για την επικύρωση από τους εργαζόμενους της μεταπώλησης του τμήματος τροχαίου υλικού, το διωγμό των 200 εργαζομένων, προετοιμάζοντας συνολικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και στη λειτουργία του ίδιου του ναυπηγείου.

Ομολογούν ότι είναι έκπτωτοι

Το ποιος είναι ο ρόλος της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, της οποίας ηγείται η ΠΑΣΚΕ - συνδικαλιστές που ταυτόχρονα είναι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ - στη διοίκηση του σωματείου και το τι σχέση έχουν τα όσα λένε και τα όσα τελικά πράττουν, το δείχνουν οι δικές τους ανακοινώσεις. Στις 21 Σεπτέμβρη 2007, όταν έγινε γνωστή η μεταπώληση του τμήματος των τρένων, σε ανακοίνωση τους έγραφαν: «Οι μέτοχοι θέλουν να πουλήσουν κτίρια - εγκαταστάσεις - οικόπεδα - τεχνογνωσία - προσωπικό. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πολύ καλά ότι το όλο αυτό παιχνίδι γίνεται για να ξεπετάξουν τους 200 εργαζόμενους εύκολα στο δρόμο. Για να συρρικνώσουν το ναυπηγείο και να το κάνουν πιο μικρό».

Και η πλειοψηφία συνεχίζει εξηγώντας γιατί τότε δε συμφωνούσε δήθεν με την πώληση: «Γιατί και αν σήμερα το σωματείο "ΤΡΙΑΙΝΑ" διαπραγματευτεί και υπογράψει συμφωνία που να ισχύουν όλα τα δικαιώματα του προσωπικού, την επόμενη μέρα ο νέος ιδιοκτήτης θα καταγγείλει τη συμφωνία αυτή» και «τέτοιο χαρτί που να στέλνει στα τάρταρα τους συναδέλφους μας δε θα υπογραφεί ποτέ»...

Οχι μόνο την υπέγραψαν, αλλά στις 17 Οκτώβρη την έφεραν για επικύρωση στη Γενική Συνέλευση! Ενώ με ανακοίνωσή τους στις 4 Οκτώβρη είχαν διευκρινίσει ότι αν δεν υπερψηφιστεί, θα αποδεχτούν την πρόταση μομφής της ΕΕΝΣ και για «λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας, αλλά και συνείδησης θα υποβάλουμε την παραίτησή μας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ