Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυνική ομολογία...

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι αστοί πολιτικοί, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τις εκλογές, συνηθίζουν να μοιράζουν από τα προεκλογικά μπαλκόνια κάλπικες υποσχέσεις, τις οποίες «ξεχνούν» την επόμενη μέρα, αν το κόμμα τους καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και, βέβαια, μέχρι σήμερα, κανένας από τους αστούς πολιτικούς (είτε προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΝΔ) δεν παραδέχτηκε δημόσια πως από τα προεκλογικά μπαλκόνια «λέμε και πράγματα που δεν πιστεύουμε»!

Αυτόν τον κανόνα, έσπασε πριν λίγες μέρες ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης της ΝΔ. Επιμένοντας να διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ μέσα στο 2008 - και ενώ προεκλογικά ο Κ. Καραμανλής είχε αποκλείσει κάτι τέτοιο - ο Γ. Αλογοσκούφης είπε το εξής αμίμητο: «Οι γενικές κατευθύνσεις της φορολογικής πολιτικής είναι ασφαλώς στα πλαίσια των εξαγγελιών που κάναμε και πριν τις εκλογές» και πρόσθεσε με νόημα: «Τώρα θα πρέπει να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες».

Με απλά λόγια, ο Γ. Αλογοσκούφης παραδέχεται ότι προεκλογικά η ηγεσία της ΝΔ δε μίλησε λεπτομερώς για τις φορομπηχτικές της προθέσεις - με στόχο την ψηφοθηρία - προβάλλοντας τις «γενικές εξαγγελίες». Τώρα, όμως, που η ψήφος του λαού έχει πέσει στην κάλπη, ο υπουργός θεωρεί ως ...«λεπτομέρεια» - η οποία θα «διευκρινιστεί» με την κατάθεση του τελικού κειμένου για τον προϋπολογισμό του 2008 - την πρόθεση της ΝΔ να αυξήσει τους συντελεστές ΦΠΑ! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κύριος Αλογοσκούφης μας λέει σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ πως αφού μας δώσατε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για μια ακόμη τετραετία, θα πληρώσετε, ανεξαρτήτως αν συμφωνείται ή όχι με την πολιτική μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ