Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»
Πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα η απάντηση της κυβέρνησης

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για τη ματαίωση, φέτος το Σεπτέμβρη, της διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων», η απάντηση που έδωσε χτες ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας, σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Ιδίως από τη στιγμή που - όπως επισήμανε στην Ερώτησή της η Λ. Κανέλλη - η ματαίωση φέρεται να αφορά στην πρόθεση, τα ελληνικά αεροσκάφη «να μην εμπλέκονται με τα τουρκικά ακόμη και σε παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας και τη με νατοϊκή ανοχή επέκταση του πεδίου γυμνασίων των Τούρκων σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Χίος».

Ο Κ. Τασούλας υποστήριξε ότι «η άσκηση αυτή δε ματαιώθηκε, αλλά με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων μετακινήθηκε χρονικά για το επόμενο έτος, που ούτως ή άλλως δε θα γινόταν το επόμενο έτος. Αρα αυτό που δε γίνεται τώρα, θα γίνει το 2008 και το 2009». Παράλληλα είπε ότι στην άσκηση - που θα ξεκινούσε στις 15 Σεπτέμβρη - εμπλέκονται και πολιτικές υπηρεσίες όπως αυτές του υπουργείου Εσωτερικών και ότι «δεν μπορούσε να το ήξερε ο στρατός, ότι θα συνέπιπτε με τις εκλογές». Τέλος δήλωσε ότι «η διαδικασία της αναγνωρίσεως πρώτα, της αναχαιτίσεως και της τυχόν εμπλοκής προβλέπεται από θεσμικά κείμενα, από το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο που την τελευταία φορά επικαιροποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2004».

Κάθε άλλο παρά απαντώνται τα ερωτήματα σχετικά με την άσκηση, επισήμανε, ανταπαντώντας, η Λιάνα Κανέλλη, «διότι μία άσκηση που έχει μία εξαιρετική μοναδικότητα, διεξάγεται στον ελληνικό χώρο και είναι γιγάντια, όπως ομολογήσατε, σημαίνει ότι τα δύο χρόνια είναι το μίνιμουμ για να οργανωθεί η άσκηση, για να συμμετέχει και ο πολιτικός οργανωτικός σχηματισμός της χώρας, οι νομαρχίες, τα υπουργεία, το Μαξίμου, τα κέντρα κρίσεως στο Υπουργείο, οτιδήποτε χρειαστεί. Γι' αυτό και γίνεται με πραγματικές δυνάμεις. Δεν είναι σαν τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, που είναι τα Α.Σ., Ανευ Στρατευμάτων. Και έρχεστε και μου λέτε ως επιχείρημα ότι τη ματαιώσατε για τις εκλογές;»... Πρόσθεσε ότι η άσκηση γίνεται «στις 15 Σεπτεμβρίου, ανεξαρτήτως εκλογών» επειδή «έχετε τερματισμό του μορατόριουμ που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο. Μην κοροϊδευόμαστε. Γι' αυτό την προγραμματίζετε πάντοτε τέλη Σεπτεμβρίου, όταν τελειώνει το μορατόριουμ της θερινής εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ