Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θετική ανταπόκριση από νέους εργαζόμενους

Πραγματοποιείται την 1η του Νοέμβρη, στις 8 το βράδυ, στο Παλαί ντε Σπορ

Μαζική είναι η ανταπόκριση της νεολαίας από τους εργατικούς χώρους στο κάλεσμα της ΚΝΕ, καθώς κορυφώνονται οι προετοιμασίες του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ανοίγει η αυλαία του Παλαί Ντε Σπορ για να δεχτεί τους χιλιάδες νέους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές στη μεγάλη γιορτή της νεολαίας, το 33ο Φεστιβάλ!

Οι Κνίτες και οι Κνίτισσες προπαγανδίζοντας το 33ο Φεστιβάλ οργώνουν τους εργασιακούς χώρους, όπου παραγωγική δύναμη είναι κατά κύριο λόγο νέοι εργαζόμενοι. Μέχρι στιγμής έχουν μιλήσει με νέους εργαζόμενους στα «Citygate», «Siemens», «Filkeram», Video Clubs, εμπορικά κέντρα, μαγαζιά επισιτισμού στην αγορά της Θεσσαλονίκης, φροντιστήρια. Αλλά και σε χώρους κατάρτισης νέων εργαζομένων όπως δημόσια ΙΕΚ, ΟΑΕΔ, ιδιωτικά ΙΕΚ. Καθώς ξετυλίγεται η συζήτηση, τα μηνύματα που δέχονται οι νέοι κομμουνιστές από τους νέους εργαζόμενους και σπουδαστές, είναι θετικά τόσο για το 33ο Φεστιβάλ όσο και για το ΚΚΕ, άσχετα αν το στήριξαν με την ψήφο τους ή όχι στις περασμένες εκλογές. Μαζί με την κουβέντα για το Φεστιβάλ δένει και η συζήτηση για το πρόβλημα του Ασφαλιστικού, το οποίο «καίει» πραγματικά τη νέα γενιά.

Οι πύλες του Φεστιβάλ θα ανοίξουν την 1η Νοέμβρη, στις 8 το βράδυ, για τη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες και πολιτική ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της νεολαίας του ΚΚΕ Τουρκίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας. Το 33ο Φεστιβάλ πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Λέκκας, Σωτήρης Μπαλλάς, Ανθή Τατσιούλη, το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Η αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους μαθητές της Πελοποννήσου και το ανυπότακτο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια κι όλον τον κόσμο, είναι το διπλό μήνυμα που εκπέμπουν στο φετινό Φεστιβάλ οι Οργανώσεις Πόλης και Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα έχει έντονο αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και θα προβληθεί η συνεισφορά της Κομματικής Οργάνωσης της Θεσσαλονίκης στους αγώνες του λαού και της νεολαίας κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, συνολικά ενάντια στον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ