Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προεκλογικός αγώνας με κούφιες υποσχέσεις

Με ανέξοδες αντιπολιτευτικές κορόνες και κούφιες υποσχέσεις για την ...«αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα «αλλάξει το πολιτικό σύστημα» και θα φτιάξει ένα «νέο κοινωνικό κράτος», επιχειρούν οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι να κρύψουν την πλήρη ταύτιση του κόμματός τους με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις έχουν πάρει άγρια χαρακτηριστικά και οι προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Προχτές το βράδυ, στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Κοζάνης, στελέχη που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου ήρθαν στα χέρια με στελέχη που στηρίζουν τον Ευάγ. Βενιζέλο. Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να συζητήσουν για τα αίτια της εκλογικής ήττας, αλλά η απουσία πολιτικών επιχειρημάτων, οδήγησε στην κόντρα για το πρόσωπο του αρχηγού, η οποία από τα λόγια πέρασε στις πράξεις...

Χτες, πάντως, ο Γ. Παπανδρέου και ενώ τα «συντροφικά μαχαιρώματα» έδιναν και έπαιρναν, σε σύσκεψη με τους εισηγητές και αναπληρωτές εισηγητές των κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε: «Οι εσωκομματικές διαδικασίες πρέπει να προχωρούν με γνώμονα τα συμφέροντα της παράταξης. Η στάση μας πρέπει να είναι συνώνυμη του ήθους, της συντροφικότητας και της αλήθειας και να είναι σύμφωνη με τις αξίες και τα ιδανικά μας».

Ο Ευάγ. Βενιζέλος από την πλευρά κατά τη διάρκεια περιοδείας του από την Κρήτη επανέλαβε τη θέση του για το θέμα του «πόθεν έσχες» των συνυποψηφίων του. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν πραγματικά έθεσε θέμα για την περιουσία του Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ χωρίς να το διαψεύσει σημείωσε: «Ηρθα αντιμέτωπος με μια παράδοξη και προσβλητική, δήθεν ερώτηση. Πόσο πλούσιος είμαι και ποια είναι η οικονομική μου κατάσταση. Λες και προέκυψα χτες στο δημόσιο βίο, τι είναι και ποιος είναι ο καθένας»... Απαντώντας ο Γ. Παπανδρέου χτες από την Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι κληρονόμησε από τον παππού του ένα ρολόι και από τον πατέρα του το όνομα...

Τόσο ο Ευάγ. Βενιζέλος όσο και στελέχη που έχουν δηλώσει ότι τον υποστηρίζουν δήλωναν χτες ότι ο υποψήφιος πρόεδρος δέχεται συνεχώς «υπαινιγμούς, ύβρεις, συκοφαντίες, προσβολές». Μας κατηγορούν σαν «υπονομευτές, συνωμότες, δεξιούς και καθεστωτικούς», ανέφεραν χτες συνεργάτες του Ευάγ. Βενιζέλου.

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να εμφανίσει τις εσωκομματικές διαδικασίες σαν μια «νέα εντολή» του λαού «για μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό». Ο Ευάγ. Βενιζέλος υποστήριξε οι πολίτες πρέπει «να πειστούν και να ψηφίσουν στις 11 Νοεμβρίου», αφού «από αυτό το αποτέλεσμα θα κριθεί και το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών». Κοινός στόχος και των δύο υποψηφίων είναι να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα και να τα κάνουν μέσα από τη μάχη για τον προεδρικό θώκο συμμέτοχους για την προώθηση των κοινών αντιδραστικών τους κατευθύνσεων.

Εξάλλου, ο Ευάγ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της πρότασης για συσκέψεις των τριών υποψηφίων για την προεδρία και, χαρακτήρισε «δημιουργική και ευεργετική» την πρόταση της Αν. Διαμαντοπούλου για σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ