Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ούτε ένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα

Με αφορμή τη σχεδιαζόμενη από την ελληνική κυβέρνηση συμπληρωματική στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν, που θα συμμετέχει σε καθαρά πολεμικές αποστολές και εκτός της πρωτεύουσας Καμπούλ, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στα Βαλκάνια και σε άλλες περιοχές.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί εφαρμογή των αποφάσεων των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρίγα, τις οποίες έχει προσυπογράψει και η ελληνική κυβέρνηση. Αλλωστε, οι πιέσεις των ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στο Κοσσυφοπέδιο, εντάθηκαν στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που γίνεται αυτές τις μέρες στην Ολλανδία.

Η ελληνική κυβέρνηση - πιστή στη γραμμή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων - δε χρειάστηκε να "πιεστεί" πολύ για να παραμείνει προσηλωμένη στις επιλογές των ιμπεριαλιστών συμμετέχοντας και διευκολύνοντας με κάθε τρόπο τα σχέδιά τους και τις εγκληματικές επεμβάσεις τους κατά λαών και χωρών για να προωθήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών μονοπωλίων, αδιαφορώντας για τους κινδύνους και τις συνέπειες στην εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας μας από αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική».

«Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας - συνεχίζει - "ξέχασε" γρήγορα τους τραυματισμούς δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν, και τα σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο) που αντιμετωπίζουν 20 και πλέον Ελληνες στρατιώτες που βρέθηκαν ως δυνάμεις κατοχής στο Κόσσοβο και τη Βοσνία, θύματα των δολοφονικών βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, που έριξαν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους για άμεση αποχώρηση των ιμπεριαλιστών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τα Βαλκάνια. Να απαιτήσουν να μη βγαίνει κανένας στρατιώτης εκτός των συνόρων της χώρας του. Να πιέσουν ασφυκτικά με τους αγώνες τους την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιστρέψουν όπου κι αν βρίσκονται και να μην ξαναβγούν ελληνικά στρατεύματα εκτός συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ