Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΑΣΟΚ
Τώρα και ... «πολέμιοι» των «μεγάλων συμφερόντων»

Συνεχίζοντας την επιχείρηση κοροϊδίας του ελληνικού λαού, που έχουν στήσει οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, χτες δήλωσαν «έτοιμοι» και «αποφασισμένοι» να «συγκρουστούν» με τα «μεγάλα συμφέροντα».

Οι υποψήφιοι ηγέτες ενός κόμματος που υπηρέτησε και υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και με την πολιτική και το πρόγραμμά του στηρίζει την παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, σ' αυτή την εσωκομματική αντιπαράθεση και απουσία ιδεολογικών διαφορών αποφάσισαν να έρθουν σε ...«ρήξη» με το «κατεστημένο».

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Ε. Βενιζέλος, μεταφέροντας στο εσωκομματικό πεδίο τη δοκιμασμένη τακτική του δικομματισμού, δηλαδή το κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση να καταγγέλλει φραστικά τα «συμφέροντα», αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού σε ...ανένδοτο αγώνα.

«Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος», υποστήριξε χτες από την Καλαμάτα ο Γ. Παπανδρέου, θα είναι «το ΠΑΣΟΚ που θα βρίσκεται σε συνεχή ρήξη με κάθε είδους κατεστημένα». Σ' αυτό τον αγώνα ρίχτηκε και ο Ε. Βενιζέλος από τη Δράμα και ισχυρίστηκε: «Πρέπει να συγκρουόμαστε με το κατεστημένο γι' αυτό και η δική μου υποψηφιότητα συνιστά μια υπέρβαση, μια διαφορετική πρόταση, μια σύγκρουση με μια κατεστημένη αντίληψη για την πολιτική»...

Βέβαια και οι δύο στις ομιλίες τους, όταν επιχείρησαν να ασκήσουν αντιπολίτευση στη ΝΔ, προχώρησαν σε καταγραφή των αντιλαϊκών πολιτικών της, αλλά περιόρισαν την κριτική τους γύρω από ζητήματα διαδικασίας, αποφεύγοντας να μπουν σε ζητήματα ουσίας. Εξάλλου, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο Ε. Βενιζέλος στήριξαν κάθε πτυχή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, τόνισαν ότι αυτό θα «υλοποιήσουν» αν εκλεγούν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό θα εφαρμόσουν στο δρόμο προς τη «νικηφόρα πορεία» στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο Ε. Βενιζέλος για πολλοστή φορά φανέρωσαν ότι η διαμάχη τους σήμερα γίνεται για την καρέκλα της ηγεσίας και αύριο γι' αυτή της εξουσίας. «Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ είναι διέξοδος από την κρίση, είναι η ελπίδα και όχι το πρόβλημα», είπε ο Ε. Βενιζέλος, ενώ ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε: «Η 11η Νοεμβρίου θα γίνει αφετηρία της πορείας νίκης, για την αλλαγή, για τη νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ».

Εξάλλου, χτες, ο Κ. Σημίτης απέφυγε να κάνει νέες δηλώσεις για τη θέση που διατύπωσε ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία. Ισως γιατί ο ίδιος να ...θυμήθηκε ότι στις 8 του Γενάρη του 2004 και αφού είχε παραδώσει την ηγεσία στον Γ. Παπανδρέου, συμμετείχε στην επιχείρηση της «συμμετοχικής δημοκρατίας» και δήλωνε: «Η εκλογή του νέου προέδρου θα πρέπει να είναι μια διαδικασία που θα συσπειρώσει το κόμμα, θα κινητοποιήσει τους φίλους, θα ενισχύσει την εικόνα της πάνδημης στράτευσης για τις εκλογές. Αυτή η ζητούμενη διαδικασία είναι η εκλογή του νέου προέδρου με καθολική ψηφοφορία, με συμμετοχή όλων των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ