Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Την πρόσληψη 774 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον πίνακα προσωρινών αναπληρωτών του άρθρου 138 του νόμου 2725/99 ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αποκαλύψει τη γύμνια της εκπαίδευσης.

Το υπουργείο προσλαμβάνει 163 δασκάλους και 611 νηπιαγωγούς, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες προσλαμβάνονται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2000. Οπως φαίνεται όμως, τα κενά είναι πολύ περισσότερα, καθώς από στοιχεία που προέρχονται από τους τοπικούς αντίστοιχους διδασκαλικούς συλλόγους, στα Χανιά λείπουν περισσότεροι από 250 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Μενίδι 120, στην Κάρυστο 44.

Ο αριθμός των διορισμών προμηνύει και φέτος προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων από το Σεπτέμβρη, ενώ η πρόσληψη αναπληρωτών οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν πραγματικά κενά, έρχεται να επιβεβαιώσει την πολιτική αδιοριστίας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, αυτή τη σχολική χρονιά διορίζονται 2.001 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (1.344 εκπαιδευτικοί από την επετηρίδα και 657 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ). Οι αναπληρωτές θα φτάσουν τους 6.725.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ