Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας απέστειλαν 120 μαθητές της Β' τάξης Λυκείου Παλλήνης. Σ' αυτήν τονίζεται μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Παιδείας με την πολιτική που ακολουθεί πετά 56.000 μαθητές στο δρόμο χωρίς εναλλακτικές λύσεις.

«Κάνατε πολύ καλά που μας δώσατε μια δεύτερη ευκαιρία να δώσουμε επαναληπτικές εξετάσεις τώρα το Σεπτέμβρη. Δεδομένου ότι από τους μετεξεταστέους (αν περάσουν) στη Γ' Λυκείου δεν κινδυνεύουν ούτε οι βάσεις ούτε η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», επισημαίνουν οι μαθητές στην επιστολή τους. Απευθύνουν συγχρόνως και μια σειρά ερωτήματα προς τον υπουργό: «Γιατί τα θέματα είναι τόσο δύσκολα; Γιατί είναι δυσκολότερα από αυτά του Ιουνίου; Μήπως κάποιοι δε θέλουν να περάσουμε; Δηλαδή, υποκρινόμαστε ότι βοηθούμε αλλά ταυτόχρονα κλείνουμε την πόρτα; Κύριε υπουργέ χαζοί δεν είμαστε. Αυτή τη στιγμή πετάτε 56.000 μαθητές στο δρόμο χωρίς εναλλακτικές λύσεις».

Σε κάποιο άλλο σημείο της επιστολής, με εμφανή ειρωνικό ύφος οι μαθητές επισημαίνουν: «Παρακαλούμε πολύ δώστε μας την ευκαιρία να βγάλουμε το λύκειο μήπως και μπορέσουμε να πάμε στο εξωτερικό να μορφωθούμε, αφού εδώ η σαπίλα έχει φθάσει στο απροχώρητο. Σκληρά λόγια αλλά κάποτε θα τα ακούγατε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ