Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εμπαιγμός με τις εκπαιδευτικές άδειες

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την πολιτική του υπουργείου Παιδείας που εμπαίζει καθηγητές που έχουν κάνει αιτήσεις για προγράμματα μετεκπαίδευσης, αναδεικνύουν τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Οπως επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση, «για πρώτη φορά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανατρέπει την πάγια τακτική των τελευταίων δεκαετιών να χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες σε εκπαιδευτικούς που επέτυχαν σε σχετικούς διαγωνισμούς» και συμπληρώνουν «θεωρούμε ότι η τακτική αυτή είναι δυσμενής για την ελληνική εκπαίδευση», ενώ απαιτούν από την πολιτεία να εφαρμόσει το νόμο και να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι οι ανοιχτές επιστολές προς τον υπουργό Παιδείας που έστειλαν δύο εκπαιδευτικοί που λόγω της ανυπαρξίας κονδυλίων αναμένουν στο... ακουστικό τους.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Βελισσάριο, καθηγητή στο 13ο Ενιαίο Λύκειο Πάτρας, υποψήφιο Διδάκτορα Παιδαγωγικής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών και τον Μάνο Λουλουδάκη, μαθηματικό. Και οι δύο θέλουν να πάρουν εκπαιδευτική άδεια για την επιμόρφωσή τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΔΥ (Ν. 2683/99) οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης δικαιούνται εκπαιδευτικής άδειας. Ο Αν. Βελισσάριος που υπέβαλε αίτηση για διδακτορικό ζητά να του εξηγηθεί πώς θα διεκδικήσει το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του για επιμόρφωση.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο υπήρχε το μεταπτυχιακό τμήμα που αναζητούσε ο Μ. Λουλουδάκης. Μετά από την απαιτούμενη διαδικασία επιλέχτηκε, γράφτηκε, καταβάλλοντας μάλιστα και τα δίδακτρα του πρώτου έτους (ποσόν 1.200.000) και λόγω της άρνησης του υπουργείου να καταβάλει το ποσό περίπου 40.000 μηνιαίως δεν μπορεί να συμμετάσχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στην επιμόρφωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ