Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Παράνομη έναρξη μαθημάτων σε ιδιωτικό σχολείο

Την παράνομη έναρξη των μαθημάτων από τις 20 Αυγούστου ιδιωτικού σχολείου στο Αγρίνιο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνοντας ότι η στάση του προϊσταμένου του 1ου Γραφείου Εκπαίδευσης χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της παράβασης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ, ο εν λόγο προϊστάμενος της δημόσιας εκπαίδευσης, αρνήθηκε να διενεργήσει το σχετικό έλεγχο στο ιδιωτικό σχολείο, αν και κλήθηκε τόσο από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γραπτώς όσο και από το προεδρείο της Β' ΕΛΜΕ, παρότι είχε υπόψη του την ΥΑ Δ5/4954/14-6-2000, λέγοντας μάλιστα ότι καλά κάνουν και λειτουργούν. «Η εξώδικη διαμαρτυρία μας που κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Παιδείας είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί η απόφαση Δ5/7207/5-9-2000, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία του ιδιωτικού σχολείου για το διάστημα μέχρι την έναρξη του διδακτικού έτους είναι παράνομη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Για τα παραπάνω το ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ ζητά να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση της νομιμότητας με το σταμάτημα της παράνομης λειτουργίας του ιδιωτικού σχολείου πριν την έναρξη του διδακτικού έτους 2000-2001. Να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους συνεργούν στην παρανομία αυτή. Να αποκατασταθεί το κύρος του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού.

Τέλος, δηλώνουν ότι «η μόρφωση όλων των παιδιών είναι υπόθεση μόνο του δημοσίου σχολείου και τα οράματα των παιδιών δεν ιδιωτικοποιούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ