Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Να ξεκινήσουν τα έργα για την επέκταση του ΤΕΙ Καλαμάτας

Στην απαλλοτρίωση της έκτασης στην οποία πρόκειται να επεκταθεί το ΤΕΙ Καλαμάτας, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Παναγιώτης Κοσιώνης, στους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και Παιδείας Π. Ευθυμίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν πως με την υπ' αριθμόν 1030555/178/0010/2-98, κοινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Δ/285/6-5-98), έγινε αναγκαστική απαλλοτρίωση στην περιοχή Αντικαλάμου Καλαμάτας, που είναι εγκαταστημένο το συγκρότημα του ΤΕΙ, προκειμένου να γίνει επέκταση του ιδρύματος.

«Η έκταση που έγινε η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση είναι 70 στρέμματα περίπου, μέσα στα οποία βρίσκονται αποθήκες, καλλιεργήσιμα κτήματα, θερμοκήπια κ.ά. Το σύνολο των ιδιοκτητών είναι 47. Μετά τη γνωστοποίηση της παραπάνω απόφασης από πολλούς ιδιοκτήτες έγιναν ασφαλιστικά μέτρα για τις καθοριζόμενες τιμές και με την 369/1999 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που έγινε τελεσίδικη κατόπιν επίδοσης αυτής στο ΤΕΙ Καλαμάτας και άπρακτης προθεσμίας για άσκηση αίτησης στο Εφετείο Ναυπλίου, καθορίστηκαν οι τελικές τιμές μονάδας για την απαλλοτρίωση», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Από τότε μέχρι και σήμερα οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες είναι σε μια μετέωρη κατάσταση γιατί δε γνωρίζουν τι θα γίνει. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι:

- Οσο ο καιρός περνάει να χάνεται η αγοραστική αξία της καθορισμένης τιμής.

- Να μην μπορούν να προγραμματίσουν την οικογενειακή τους ζωή.

- Να μην μπορούν να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς:

  • Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την επέκταση του ΤΕΙ Καλαμάτας;
  • Αν υπάρχουν τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις; Αν ναι, πότε θα αποδοθούν στους δικαιούχους;
  • Αν θα πληρωθούν οι δικαιούχοι με την απαιτούμενη τιμαριθμοποίηση;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ