Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Διήμερο αποπροσανατολισμού

Ενώ τα προβλήματα των επαγγελματιών-βιοτεχνών-εμπόρων- αυτοαπασχολούμενων, λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, αντί να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, πραγματοποιεί ημερίδες, με στόχο, αν μη τι άλλο, τον αποπροσανατολισμό και τη δημαγωγία των ΕΒΕ. Τέτοια μορφή θα πάρει και το διήμερο, που ξενικά αύριο στη Θεσσαλονίκη, με θέματα το ασφαλιστικό και το Γ΄ ΚΠΣ.

Αυτό το διήμερο, που κάλλιστα θα μπορούσε να μετατραπεί σε συνδικαλιστική συνάντηση των ΕΒΕ, όπου και θα συζητούνταν ουσιαστικά προβλήματα, μετατρέπεται σε μία φιέστα, από την οποία θα παρελάσουν κυβερνητικά στελέχη για να εξηγήσουν το προφανές, το πώς θα υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική, δηλαδή το πώς θα «κατεδαφιστεί» η κοινωνική ασφάλιση, αλλά και το πώς θα μοιραστούν τα τρισεκατομμύρια του Γ΄ ΚΠΣ στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αντίθετα, σ' αυτό το διήμερο, αφαιρέθηκε ο εισηγητικός λόγος της διαφορετικής άποψης, δηλαδή της ΔΗΚΕΒΕ, η οποία καταγράφει τα σημερινά προβλήματα των ΕΒΕ και προτείνει τις λύσεις.

Οπως τονίζει στο «Ρ» ο Δ. Φέτσης, επικεφαλής της ΔΗΚΕΒΕ, «τα θέματα που θα συζητηθούν είναι πολύ σημαντικά. Η ουσία του ζητήματος όμως είναι σε ποια βάση θα συζητηθούν αυτά τα θέματα, αφού είναι γνωστό ότι θα παρελάσουν οι φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές και μέλη της κυβέρνησης και της ΝΔ. Οι θέσεις αυτών είναι γνωστές, τόσο για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, όσο και για τη διανομή των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ. Το πόσο στημένο είναι αυτό το διήμερο, είναι πασιφανές από το γεγονός, ότι δεν προβλέπεται εισηγητικός λόγος για να εκφραστεί η διαφορετική άποψη. Το διήμερο αυτό θα εξελιχθεί σε ένα μονόλογο με στόχο να εξωραϊστεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική».

Συνεχίζοντας ο Δ. Φέτσης σημειώνει: «Χρόνια τώρα οι ΕΒΕ αγωνίζονται με διάφορους τρόπους, προκειμένου να διασφαλίσουν την κοινωνική ασφάλιση, ωστόσο οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα που την οδηγούν προς το χειρότερο. Σήμερα κατεδαφίζεται η κοινωνική ασφάλιση, περικόπτονται οι δαπάνες για την υγεία, το ασφαλιστικό βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση. Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές και τα μέλη της κυβέρνησης τι θα έχουν να πουν αύριο και μεθαύριο στην αγωνία των ΕΒΕ; Αφού οι ίδιοι εναρμονίζονται με την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, για τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που θέλουν να εισαγάγουν στο σύστημα της υγείας κ.α.».

«Σε ό,τι αφορά στο Γ΄ ΚΠΣ - επισημαίνει ο επικεφαλής της ΔΗΚΕΒΕ - είναι ένα σοβαρό ζήτημα, όμως η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τους στόχους της κυβέρνησης και όχι πάνω στα πραγματικά προβλήματα των ΕΒΕ. Εμείς λέμε πως το Γ΄ ΚΠΣ θα πρέπει να κατευθύνεται στην ανάπτυξη των κλαδικών και περιφερειακών πολιτικών, στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, στη συνεταιριστικοποίηση, σε πολιτικές που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των ΕΒΕ. Αυτοί που θα βρεθούν εκεί και που φρόντισαν να αποκλείσουν κάθε διαφορετική άποψη, δημαγωγικά θα επιδοθούν στον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ