Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΕΑΕ ΓΙΑ ΙΡΑΝ
«Δεν είναι, ακόμη, απειλή το πυρηνικό πρόγραμμα»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

«Βήματα στη σωστή κατεύθυνση», χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ), Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τη συμφωνία ΔΕΑΕ - Ιράν, για διαλεύκανση όλων των «διφορούμενων» σημείων που αφορούν στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο Μπάρανταϊ παραδέχτηκε ότι «κλειδί είναι η συνεργασία της Τεχεράνης» και εκτίμησε ως «θλιβερό» το ότι δε διακόπτεται η διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου.

Λίγο νωρίτερα, ο Μπάρανταϊ, σε συνέντευξη στο CNN, δήλωνε κατηγορηματικά ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι η Τεχεράνη αναπτύσσει στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα», συμπληρώνοντας ότι «οι αμερικανικές απειλές απλώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Λίμπερμαν, τον κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να δικαιολογεί διαρκώς το Ιράν». Ο Λευκός Οίκος επέμεινε στους ισχυρισμούς του περί απειλής και η Αυστραλία προανήγγειλε, επίσης, κυρώσεις αν δε σταματήσει ο εμπλουτισμός ουρανίου.

Από την πλευρά του, ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιούσε ότι «αν χρειαστεί, το σώμα καμικάζι των Φρουρών μπορεί να τινάξει στον αέρα τον Κόλπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ