Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Βελτρόνι: «ρεζέρβα» του συστήματος

ΡΩΜΗ.--

Το ιδρυτικό συνέδριο του «Δημοκρατικού Κόμματος» πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία όπου και ανακηρύχτηκε και επισήμως γραμματέας του ο μέχρι τώρα δήμαρχος της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι, παρουσία των 2.800 συνέδρων που είχαν εκλεγεί στις 14 Οκτώβρη.

Μιλώντας στους συνέδρους την Κυριακή, ο Βελτρόνι δήλωσε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας «νοσεί» και υποστήριξε ότι χρειάζεται μια νέα παράταξη που «να ακούει τις ανάγκες του πολίτη». Πρόσθεσε επίσης ότι το νέο κόμμα «θα φέρει μια νέα εποχή πολιτικού πολιτισμού με υποψηφίους που θα σέβονται τους αντιπάλους τους και τις ιδέες τους» και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος σε ένα «άρρωστο» δημοκρατικό σύστημα με δεκάδες πολιτικά κόμματα που δημιουργούν αστάθεια και αποπροσανατολίζουν τους Ιταλούς.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του «Δημοκρατικού Κόμματος» έγινε από το λεγόμενο «Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς» και την «Μαργαρίτα». Στην ουσία πρόκειται για ένα μόρφωμα της άρχουσας τάξης που θα αποτελέσει μια νέα ...«ρεζέρβα» του δικομματικού συστήματος ώστε να προκαλέσει ένα «κλίμα αλλαγών», που όμως δε θα θίγουν την ουσία της ακολουθούμενης αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ