Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Συνέχεια διαβουλεύσεων

Η τρόικα των διαμεσολαβητών της Διεθνούς Ομάδας Επαφής για το Κόσσοβο, συναντήθηκε χτες στη Βιέννη, χωρίς να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης. Αναμενόταν να εξεταστεί η νέα πρόταση λύσης του ζητήματος για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσόβου και τα επόμενα βήματα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο τέταρτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί στις 5 Νοέμβρη στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Ο κ. Ισινγκερ εκπρόσωπος της ΕΕ, στην τρόικα (ΕΕ, Ρωσία, ΗΠΑ)δεν απέκλεισε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, εξέλιξη μετά την οποία, όπως εκτίμησε, ενδέχεται να ακολουθήσουν μονομερείς κινήσεις.

Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας: «Οχι στο ΝΑΤΟ»

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Σερβίας (DSS), του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα με απόφαση της κεντρικής επιτροπής του, αντιτίθεται σε κάθε συμμετοχή της Σερβίας σε διεθνείς στρατιωτικούς οργανισμούς. Ψηφίστηκε διακήρυξη υπέρ της «στρατιωτικής ουδετερότητας της Σερβίας», ως εγγύηση «για την ειρήνη και εθνική κυριαρχία, ακεραιότητα και ανεξαρτησία ως βάσεις για την ελευθερία και γενικότερα την ανάπτυξη και ευημερία του λαού». Και συμπληρώνει: «Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα υποχρέωνε τη Σερβία να συμμετάσχει σε πολέμους, που δεν είναι προς το συμφέρον της, θα περιόριζε την ανεξαρτησία και την ελευθερία στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, ενώ θα έθετε σε κίνδυνο και τις ζωές των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ