Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ξεκινά την Παρασκευή το 23ο Συνέδριο

Με ορατή την αύξηση των αντιπροσώπων (72 από 67 στο προηγούμενο συνέδριο), ξεκινάει την Παρασκευή, 2 Νοέμβρη, το 23ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Νοέμβρη.

Οι εργασίες της πρώτης μέρας του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (Πειραιώς 1) και θα συνεχιστούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Κάνιγγος 27). Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στις νέες και νέους λογιστές και στα ιδιαίτερα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ανεργία, η καταπάτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τα εμπόδια που βάζουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη νόμοι σχετικοί με την αναγνώριση των προσόντων τους.

Η συζήτηση για το Ασφαλιστικό θα αποτελέσει κυρίαρχο ζήτημα στο συνέδριο, το οποίο θα απασχολήσουν επίσης ο νέος προϋπολογισμός, η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κυρίως η οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό την αποφασιστική συμμετοχή του κλάδου στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη.

Η σταθερή και αταλάντευτη πορεία της Ομοσπονδίας στο δρόμο της ταξικής πάλης μετράει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της συσπείρωσης νέων εργαζομένων στα σωματεία, στη μαζικοποίηση γενικά των σωματείων, στην καλύτερη επαφή με τους νέους σπουδαστές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στόχοι του επόμενου διαστήματος είναι η μονιμοποίηση της επαφής που έχει κατακτηθεί με μεγάλους εργασιακούς χώρους και το στήσιμο επιτροπών μέσα σε αυτούς. Το στήσιμο επιτροπών νέων στους συλλόγους. Η σταθερή και μόνιμη επαφή με τους αυριανούς λογιστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σημαντικό γεγονός πάντως, όπως σημειώνουν και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, αποτελεί η κατανόηση από όλο και περισσότερους νέους ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος της οργανωμένης δράσης. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι νέοι στο επάγγελμα λογιστές έχουν εκφράσει την επιθυμία (παρότι δεν έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι) να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ