Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λιμάνια στην υπηρεσία του λαού

Οι κομμουνιστές ανοίγουν πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, για την ανάγκη να πάρει μαζική και οργανωμένη απάντηση η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων

Από τη χτεσινή περιοδεία στους τεχνικούς και χειριστές μηχανημάτων του ΟΛΠ
Από τη χτεσινή περιοδεία στους τεχνικούς και χειριστές μηχανημάτων του ΟΛΠ
Η οργή και αγανάκτηση που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, αλλά και η ανησυχία που εκφράζεται από όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους εργαζομένων, μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων, για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού που προωθεί με γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση της ΝΔ, ήρθε η ώρα να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα. Με τη συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου πάλης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια και θα ανοίξει το δρόμο για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Το μήνυμα αυτό απηύθυνε χτες το πρωί προς τους τεχνικούς και χειριστές μηχανημάτων του ΟΛΠ ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε στις 18 Οκτώβρη ανακοίνωση που ουσιαστικά αποτελεί οδηγία με την οποία «μπάζει από το παράθυρο» την παράδοση των λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών στους ιδιώτες. Να σημειωθεί ότι το 2006 είχε αποσυρθεί σχετική οδηγία, μετά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το αγωνιστικό κάλεσμα έπεσε σε έφορο έδαφος, όπως έδειξαν οι ίδιοι οι τεχνικοί, οι οποίοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, παρακολουθώντας με έντονο ενδιαφέρον τα όσα ακούστηκαν, όχι μόνο για τις αρνητικές εξελίξεις στα λιμάνια, αλλά συνολικότερα για την αντιλαϊκή πολιτική.

Η χτεσινή περιοδεία του Γ. Τούσσα στους τεχνικούς και χειριστές μηχανημάτων του ΟΛΠ ήταν ενταγμένη στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ για πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων στο λιμάνι, αλλά και αυτών στους συναφείς κλάδους. Στόχος, να αναδειχτεί η επιτακτική ανάγκη για αγωνιστική συστράτευση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που προωθείται με την παράδοσή του στους πολυεθνικούς ομίλους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Να απαιτηθεί η επαναφορά του ΟΛΠ εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο, λιμάνια που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας της ΚΟΠ, χτες το πρωί περιόδευσαν ακόμα η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στους εκτελωνιστές και στους τελωνειακούς υπαλλήλους του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά και στη συνέχεια η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του Κόμματος, στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί περιοδεία της Βέρας Νικολαΐδου, βουλευτή του ΚΚΕ, στις 6 το πρωί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στις 6.30 το πρωί της Ελπίδας Παντελάκη στους λιμενεργάτες και τους υπαλλήλους του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ