Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να απορριφθούν παλιά και νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το σχέδιο της Κομισιόν για νέα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για το σχέδιο της Κομισιόν για νέα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα:

«Το σχέδιο της Κομισιόν για την "αντιτρομοκρατική πολιτική της ΕΕ" προωθεί τον συνολικό εκσυγχρονισμό και εμπλουτισμό των δήθεν αντιτρομοκρατικών μέτρων και μηχανισμών, με πρόσχημα την τρομοκρατία, που ήδη έχει εφαρμόσει η ΕΕ και είναι σε βάρος των λαών. Η εφαρμογή τους συνιστά μια ποιοτικά βαθύτερη, ακόμα πιο αντιδραστική επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν απομείνει. Η ΕΕ συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στη λήψη μέτρων παρακολούθησης, φακελώματος και οικοδόμησης νέων μηχανισμών καταστολής, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση και το αλυσόδεμα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αλλωστε, όπως η ίδια η Κομισιόν ομολογεί, και τα νέα μέτρα στόχο έχουν την καταπολέμηση της "βίαιης ριζοσπαστικοποίησης" και τις "ριζοσπαστικές ιδεολογίες".

Το νέο "αντιτρομοκρατικό" πακέτο της ΕΕ προβλέπει:

  • Το φακέλωμα προσωπικών δεδομένων (PNR) όλων όσοι ταξιδεύουν προς και από την ΕΕ και την πρόσβαση σε αυτά των μυστικών υπηρεσιών κάθε κράτους - μέλους. Ερχεται να προστεθεί στην Οδηγία για την Παρακολούθηση των Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, στη Σύμβαση Προυμ, για τη συλλογή, επεξεργασία και ανταλλαγή δακτυλικών αποτυπωμάτων και στοιχείων DNA, στο Σύστημα Σένγκεν και την εξελιγμένη του μορφή Σένγκεν ΙΙ, στο Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS) κ.ά.
  • Την ανάπτυξη εξελιγμένων τεχνολογιών, συστημάτων και μεθόδων παρακολούθησης, έρευνας και καταστολής.
  • Την τροποποίηση του "ευρωτρομονόμου" στην κατεύθυνση ελέγχου, παρακολούθησης και φακελώματος της διακίνησης ιδεών στο διαδίκτυο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την έως τώρα διαμόρφωση αυτού του αντιδραστικού οπλοστασίου κατά των λαών και θα έχει ακόμα μεγαλύτερες, αν βάλει υπογραφή για την εφαρμογή τους.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν τα νέα και παλιά αντιτρομοκρατικά μέτρα, να δυναμώσουν την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ