Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Πυρετώδεις προετοιμασίες σε όλες τις Οργανώσεις

Από πρόσφατη πανεξόρμηση «Ριζοσπάστη» στο χώρο της Αθήνας
Από πρόσφατη πανεξόρμηση «Ριζοσπάστη» στο χώρο της Αθήνας
Με οδηγό την πλούσια και θετική εμπειρία από την απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ σε όλο και περισσότερους εργαζόμενους, νεολαία και ευρύτερα λαϊκά στρώματα - κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα με τη σημαντική άνοδο σε ποσοστό και ψήφους του Κόμματος και στη Βορειοδυτική Ελλάδα - οι Κομματικές Οργανώσεις σ' όλη την Ελλάδα προετοιμάζονται ολόπλευρα για την Κυριακάτικη εξόρμηση του «Ρ», με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες οργανώσεις μαζί με φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ σε Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα και Κέρκυρα δραστηριοποιούνται, σχεδιάζουν και εντείνουν τις προετοιμασίες, ώστε η Διακήρυξη του ΚΚΕ να φτάσει παντού. Σε κάθε λαϊκό σπίτι και γειτονιά, στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Είναι ακόμη μια ευκαιρία για πλατύ άνοιγμα με τις θέσεις και προτάσεις του Κόμματος, σχετικά με τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξει ακόμη περισσότερο η συζήτηση για την προώθηση και υλοποίηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου που θα συγκρούεται με την πολιτική του κεφαλαίου και εκπροσώπων του και θα φέρνει στο επίκεντρο την πολιτική πρόταση διεξόδου που προτείνει και παλεύει το ΚΚΕ της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, του σοσιαλισμού.

Μέσα και από αυτήν την εξόρμηση, οι κομμουνιστές επιδιώκουν να αυξήσουν και να σφυρηλατήσουν ακόμη περισσότερο τους κοινωνικοπολιτικούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, συναντώντας όσους εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και όλους εκείνους που, ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, αναγνωρίζουν τη συνεπή και αταλάντευτη δράση των κομμουνιστών για κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα.

Παράλληλα με τα παραπάνω, επισημαίνεται από τις κομματικές οργανώσεις η ανάγκη μέσα και από αυτήν την εξόρμηση η νεολαία να γνωρίσει τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ κατά την 90χρονη πλούσια ιστορική διαδρομή του. Να εμπνευστεί από την πλούσια αγωνιστική παρακαταθήκη αγώνων του λαού, στην οποία το ΚΚΕ διαδραμάτισε πρωτοπόρο ρόλο με την ανιδιοτελή προσφορά και θυσία χιλιάδων μελών του για τα λαϊκά δικαιώματα και το σοσιαλισμό.

Είναι μια ακόμη μάχη, όπως υπογραμμίζει στέλεχος της Επιτροπής Περιοχής, στα πλαίσια της γενικότερης ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης που ξεδιπλώνει το ΚΚΕ στην περιοχή, με αφορμή και τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Επανάσταση, το μήνυμα της οποίας παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό όσο ποτέ παρά τις προσπάθειες σπίλωσης και συκοφάντησης από τους εκπροσώπους της αστικής τάξης και τους εκάστοτε υπηρέτες της που επιδιώκουν να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατά 116,90% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο (2014-01-12 00:00:00.0)
Στο 50,59% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου (2011-12-29 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2011-11-11 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η οικονομική εξόρμηση (2010-02-21 00:00:00.0)
Η αισιοδοξία αποτυπώνεται στα πλάνα των Οργανώσεων (2009-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ