Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νεκροί στο «σκανδιναβικό μοντέλο»...

Η Φινλανδία «πλασάρεται» από τα αστικά ΜΜΕ ως ένας εκ των «παραδείσων» του «σκανδιναβικού μοντέλου» διαβίωσης, κοινωνικής υποδομής και οικονομίας. Ελα, όμως, που στον καπιταλισμό ο «παράδεισος» παραμένει μόνο στο επίπεδο της μεταφυσικής...

Σύμφωνα με χτεσινά τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών πρακτορείων, οι νεκροί από «επεισόδιο» με πυροβολισμούς στο κολέγιο Γιοκέλα της πόλης Τουσούλα της νότιας Φινλανδίας ανέρχονται τουλάχιστον σε τρεις. Μάλιστα, γιατρός νοσοκομείου στο Ελσίνκι είχε κάνει λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για «πολλούς νεκρούς» και η εφημερίδα «Iltalehti», επικαλούμενη αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι οι νεκροί είναι εφτά. Οι πληροφορίες για κίνητρα και δράστη είναι «αντιφατικές», ωστόσο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 18χρονο μαθητή στο κολέγιο.

Η ουσία βρίσκεται στο ότι στη «φιλήσυχη» και αραιοκατοικημένη Φινλανδία εξελίχθηκε ένα δράμα, που παραπέμπει αυτομάτως σε ανάλογα δράματα στις ΗΠΑ. Διότι, ανεξάρτητα των «μοντέλων» που «φοράει» ο καπιταλισμός, είναι αντικειμενικά και νομοτελειακά αδύνατο να κρύψει την απάνθρωπη «φύση» του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ