Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επόμενος σταθμός η απεργία στις 12 Δεκέμβρη

Μετά τα μαζικά προχτεσινά συλλαλητήρια οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλιάς και τις συνοικίες

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν προχτές στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (φωτ. από το συλλαλητήριο της Αθήνας)
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν προχτές στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (φωτ. από το συλλαλητήριο της Αθήνας)
Στον απόηχο των προχτεσινών συλλαλητηρίων και με δεδομένη την επιτυχία τους, οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ρίχνονται στη μάχη για τον επόμενο αγωνιστικό σταθμό: Την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 του Δεκέμβρη, για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις εργασιακές ανατροπές, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τον προϋπολογισμό. Παράλληλα προετοιμάζεται η δουλιά για τις κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, για την ενημέρωση των εργαζόμενων, την έγκαιρη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια αποτελεσματική διεκδίκηση.

Στόχος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι να αποκτήσει η απεργία στις 12 Δεκέμβρη πραγματικά ταξικά χαρακτηριστικά, να αποτελέσει κρίκο στην πορεία κλιμάκωσης των αγώνων. Να καταδικαστεί η λογική της «τουφεκιάς», της εθιμοτυπικής κινητοποίησης, που προβάλλουν και ακολουθούν οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Είναι φανερό ότι και σ' αυτή τη μάχη δεν περισσεύει ούτε λεπτό. Ο πήχης της απαιτητικότητας απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπαίνει ψηλά από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Τα όπλα που διαθέτουν τα ταξικά συνδικάτα είναι δεδομένα και δοκιμασμένα: Οργάνωση της πάλης παντού, και στο χώρο δουλιάς και στη γειτονιά, με Επιτροπές Αγώνα, σωματειακές επιτροπές που συσπειρώνουν και βάζουν στη δράση εργαζόμενους. Συνεχή παρουσία και δράση για κάθε πρόβλημα που απασχολεί την εργατική οικογένεια. Στη μάχη όλοι, ψηφοδέλτια και συνδυασμοί. Δυνάμωμα της συλλογικής, μαζικής δράσης, βελτίωση της δουλιάς, δυνάμωμα των προσπαθειών για την κοινή δράση, την κοινωνική συμμαχία με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Σ' αυτή την κατεύθυνση Ομοσπονδίες, συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προχωράνε ήδη στο σχεδιασμό της δράσης τους για τις 12 του Δεκέμβρη. Με στόχο να μετατραπεί η απεργία σε μια συνολική σύγκρουση και αναμέτρηση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της. Για να πάρουν απάντηση τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, η πολιτική της εντεινόμενης λιτότητας και ακρίβειας, της συρρίκνωσης μισθών και δικαιωμάτων μέσα από την προωθούμενη νέα ΕΓΣΣΕ, στην κατάρτιση της οποίας ΓΣΕΕ και ΣΕΒ βρίσκουν ήδη πολλά κοινά σημεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ