Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Απαιτούν δωρεάν διανομή συγγραμμάτων

Δωρεάν διανομή συγγραμμάτων μέσω του πανεπιστημιακού τυπογραφείου και δημιουργία της απαιτούμενης υποδομής, ώστε να επαναλειτουργήσει το τυπογραφείο του πανεπιστημίου με κρατική χρηματοδότηση, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες για υψηλού επιπέδου, δωρεάν διδακτικά συγγράμματα απαίτησε ο φοιτητικός σύλλογος της Γερμανικής Φιλολογίας του ΑΠΘ κατά τη Γενική Συνέλευση Τμήματος της Γερμανικής Φιλολογίας. Η πρόταση του συλλόγου έγινε αποδεκτή από τη Συνέλευση Τμήματος.

Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι φοιτητές αναγκάζονται να αγοράζουν από φωτοτυπάδικα της πόλης διδακτικά συγγράμματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να βγάζουν φωτοτυπίες με κάρτες (που αγοράζουν από τις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ). Τα έξοδα των σημειώσεων έρχονται να προστεθούν στο κόστος των σπουδών που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια.

Το πρόβλημα της μη δωρεάν διανομής του συνόλου των διδακτικών συγγραμμάτων από το ΑΠΘ, απασχολεί πολλούς φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν το αίτημα στα αγωνιστικά τους πλαίσια. Ενδεικτικά παραδείγματα για την έκταση του προβλήματος αποτελούν τα Τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, τα Τμήματα της Νομικής Σχολής κι αλλού, όπου οι φοιτητές πληρώνουν σημειώσεις σε αρκετά μαθήματα. Σημειώνεται, ακόμα, πως οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών υπογραμμίζουν το αίτημα να μπορούν να αναπαράγουν δωρεάν τις εκτυπώσεις των σχεδίων σε ειδικά φωτοτυπικά μηχανήματα του πανεπιστημίου.

Είναι γεγονός ότι η λειτουργία του Τυπογραφείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει ανασταλεί εδώ και δύο χρόνια. Σήμερα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει μόνο τρία φωτοτυπικά μηχανήματα κι έναν μόνιμο υπάλληλο, που παράγει σημειώσεις με την επίβλεψη του Τμήματος Εκδόσεων του ΑΠΘ. Το ΑΠΘ διενεργεί, επίσης, διαγωνισμό μέσω του οποίου αναθέτει σε τυπογραφεία εκτός πανεπιστημίου την παραγωγή των διδακτικών συγγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ