Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Χάλασαν τη φιέστα

Δυναμική κινητοποίηση, με πρωτοβουλία του τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής και της Επιτροπής Αγώνα ΣΕΥΠ, πραγματοποίησαν χτες το πρωί δεκάδες σπουδαστές στο ΤΕΙ Αρτας, όπου διεξάγεται η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ. Σπουδαστές από την Αρτα, τα Γιάννενα και τη Λευκάδα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στον αύλειο χώρο του ΤΕΙ, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο, να περάσει η εντεινόμενη πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης των πτυχίων τους.

Στη συνέχεια απηύθυναν το κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση και στα υπόλοιπα τμήματα της ΣΤΕΓ και ΣΔΟ, το οποίο βρήκε ευρεία ανταπόκριση και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος, όπου ήταν κλεισμένοι οι πρόεδροι των ΤΕΙ. Η δυναμική παρουσία των σπουδαστών «έσπασε» το μπλοκ των σεκιουριτάδων που είχαν αναλάβει τη φύλαξη της συνόδου. Τα αγωνιστικά συνθήματα «έπεσαν βροχή» συνοδεία ...μουσικών οργάνων και χάλασαν για μισή περίπου ώρα τη φιέστα των προέδρων των ΤΕΙ που βγήκαν άρον άρον από το χώρο της συνεδρίασης. Η παρέμβαση των σπουδαστών ανάγκασε τους προέδρους να δεχτούν το αγωνιστικό τους ψήφισμα.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης οι σπουδαστές πραγματοποίησαν σύσκεψη για να συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας τα αιτήματα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ.

  • Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν, χτες το μεσημέρι, φοιτητές της ΑΣΟΕΕ καταθέτοντας ψήφισμα και 1.000 υπογραφές φοιτητών που διαμαρτύρονται για την ισοτίμηση των πτυχίων τους με τα μπάτσελορ. Σε συνάντηση που είχαν με τον γγ του υπουργείου, όταν του έθεσαν το πρόβλημα της στέγασης - καθώς η ΑΣΟΕΕ δεν έχει καν εστία - απάντησε ότι ...δεν υπάρχουν λεφτά. Οσο για το θέμα της ισοτίμησης των πτυχίων, ισχυρίστηκε ότι ...αυτά τα πράγματα δε γίνονται!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ