Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Πρότυπο» υποταγής

Στην προσπάθειά της να «μαζέψει» με κάθε τρόπο, με κάθε μέσον τους μαθητές, η κυβέρνηση εκτός από εισαγγελείς, στελέχη της εκπαίδευσης και δήθεν αγανακτισμένους γονείς, βρήκε «σύμμαχο» και την ΕΛΜΕ Προτύπων σχολείων που εκπροσωπεί τα πειραματικά σχολεία. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τους μαθητές να τερματίσουν την κατάληψη του Βαρβάκειου, αναμασώντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «δημοκρατίας».

Με μια ανακοίνωση που προβοκάρει ευθέως τους λαϊκούς αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, η εν λόγω ΕΛΜΕ στην «επιχειρηματολογία» της κατά των αγώνων, επικαλείται ...τους αγώνες! Εμφανίζεται ως δήθεν υπερασπιστής των αγώνων που προηγήθηκαν για να περάσει το μήνυμα ότι οι σημερινοί αγώνες «όπως η κατάληψη ενός δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος» (...) «τελικά στρέφεται ενάντια στο δημόσιο αγαθό που θέλει να υπερασπιστεί» και ζητά από τους μαθητές να εφαρμόσουν την κυβερνητική αξίωση, τερματίζοντας την κατάληψη.

Η διοίκηση της συγκεκριμένης ΕΛΜΕ ισχυρίζεται ότι συνάντηση που οργάνωσε «οδήγησε μέσα από εξαντλητικό διάλογο στην πλήρη συμφωνία για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των μαθητών». Και εκφράζει την απορία της γιατί μετά από μία τέτοια ευτυχή - κατά τον ισχυρισμό της - κατάληξη «την Παρασκευή οι μαθητές ψήφισαν συνέχιση της κατάληψης χωρίς κανένα νέο αίτημα». Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ανάρτησε πανό έξω από το σχολείο με το σύνθημα «κλειστό σχολείο = νεκρό σχολείο», το οποίο βεβαίως - και σωστά έκαναν - ξεκρέμασαν οι μαθητές, οι οποίοι -καθώς δεν παλεύουν για 176 ευρώ επίδομα - αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τα πραγματικά καυτά αιτήματα που αφορούν τη μόρφωσή τους, κάτι που σίγουρα δεν μπορούν να διασφαλίσουν οι συγκεκριμένοι καθηγητές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ