Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Μονόδρομος ο αγώνας για την Παιδεία

Από παλιότερη κινητοποίηση γονιών μαζί με τα παιδιά τους στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση γονιών μαζί με τα παιδιά τους στη Θεσσαλονίκη
Στους δρόμους, στο πλάι των παιδιών τους δηλώνουν ότι διεκδικούν λύση στα προβλήματα της Παιδείας οι γονείς. Αυτή η διέξοδος προβάλλει ακόμα πιο επιτακτική, ύστερα και από τη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των γονιών με τον υφυπουργό Παιδείας Α. Λυκουρέντζο, κατά την οποία εισέπραξαν ...συμπάθεια, αλλά όχι και συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον αντιπρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των Κομμάτων, ενώ το απόγευμα συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γονιών, ο υφυπουργός δεν μπόρεσε τελικά να εγγυηθεί ούτε και για τις αυτονόητες προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους κάθε Σεπτέμβρη, ενώ επικαλέστηκε και τον ανελαστικό προϋπολογισμό.

Οι γονείς που ζουν τα χάλια της Παιδείας από πρώτο χέρι, στο υπόμνημά τους αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τους εκπαιδευτικούς, τα νέα μέτρα στην προσχολική αγωγή, το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, τη γιγάντωση της παραπαιδείας και της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αντί να δίνει λύσεις στα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, συκοφαντεί τους μαθητές, προωθεί αντιδημοκρατικές πρακτικές, ενεργοποιεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Οι τρεις ομοσπονδίες καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση στα εξής ζητήματα και να απαντήσει αν: «Θα προχωρήσει σ' όλους τους αναγκαίους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα υπάρχοντα κενά; Θα προχωρήσει στην κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές); Θα προχωρήσει στην αναγκαία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού; Θα προχωρήσει στην αύξηση των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα και τη συντήρηση και επισκευή κτιρίων; Θα προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης; Θα ιδρύσει νέα Νηπιαγωγεία, θα δρομολογήσει λύσεις για την κατασκευή νέων κτιρίων, θα βελτιώσει την κατάσταση στα υπάρχοντα, συνολικά θα φροντίσει ώστε η προσχολική αγωγή να αποκτήσει όλες τις αναγκαίες υποδομές; Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα φροντιστήρια και την "παραπαιδεία"; Γιατί τα μέτρα που παίρνονται είναι πάντα στην κατεύθυνση αύξησης του κόστους σπουδών για τους γονείς (π. χ. ξενόγλωσσα βιβλία)».

Οι Ομοσπονδίες δεν αρκούνται στις διαπιστώσεις και προβάλλουν αιτήματα για αγωνιστική διεκδίκηση μιας άλλης Παιδείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα δεχτούμε τη διάλυση κανενός σχολείου Ειδικής Αγωγής (2024-08-01 00:00:00.0)
Δικαίωμα και ανάγκη η υλοποίηση με παιδαγωγικούς όρους (2021-07-03 00:00:00.0)
Με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή (2019-06-20 00:00:00.0)
Καταγγέλουν ελλείψεις και κτιριακά προβλήματα (2009-10-23 00:00:00.0)
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση και αποκέντρωση (2007-05-22 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται η διάλυση του λυκείου (1996-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ