Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Τρεις σπάνιες ταινίες

«Ο άνθρωπος από το Λονδίνο» του Μπέλα Ταρ
«Ο άνθρωπος από το Λονδίνο» του Μπέλα Ταρ
Τρεις εξαιρετικοί δημιουργοί, τρεις σπάνιες ταινίες. Ρόι Αντερσον, «Εσείς οι ζωντανοί», Αλεξάντερ Σοκούροφ, «Αλεξάνδρα» και Μπέλα Ταρ, «Ο άνθρωπος από το Λονδίνο».

Η σχεδόν φτωχή κινηματογραφική βδομάδα (22-28 του Νοέμβρη), με εξαίρεση τον «Θυρωρό», ξαφνικά, την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία, πλούτισε με τρεις πανέμορφες ταινίες. Βέβαια, θα μπείτε στον κόπο να πάτε μέχρι την Καλλιθέα (κινηματογράφος «Αφαία»). Αν έχετε αντοχή, μπορεί να δείτε και τις τρεις ταινίες την ίδια μέρα, καθώς παίζονται η μια κοντά στην άλλη: «Αλεξάνδρα» 18.30, «Εσείς οι ζωντανοί» 20.30, «Ο άνθρωπος από το Λονδίνο» 22.30.

  • «Αλεξάνδρα»: Μια γιαγιά, η μάνα Ρωσία, στην καρδιά του πολέμου στην Τσετσενία. Μια σπάνια ταινία με μια σπάνια ερμηνεία (Γκαλίνα Βισνέφσκαγια).
  • «Εσείς οι ζωντανοί»: Μια σοβαρή μελέτη, με κωμικό τρόπο, πάνω στον άνθρωπο και στη συμπεριφορά του. Ενα εξαιρετικό κοινωνικό σχόλιο. «Γιατί είστε τόσο λίγο γενναιόδωροι απέναντι στους άλλους και κυρίως απέναντι στον εαυτό σας;».
  • «Ο άνθρωπος από το Λονδίνο»: Ο φορμαλισμός στα ακραία του όρια. Μια «αστυνομική ταινία» με θαυμάσιες σουρεαλιστικές εικόνες. Ενας ξεχωριστός κινηματογράφος (ακόμα και όταν διαφωνείς μαζί του).

«Αλεξάνδρα» του Αλεξάντερ Σοκούροφ
«Αλεξάνδρα» του Αλεξάντερ Σοκούροφ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ