Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αντιδρούν στην αντιασφαλιστική ρύθμιση

Στο πλευρό των απεργών της «Αλφα Μπανκ» βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος

Από τη χτεσινή περιφρούρηση της απεργίας στα κεντρικά της «Αλφα Μπανκ» από δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή περιφρούρηση της απεργίας στα κεντρικά της «Αλφα Μπανκ» από δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην «Αλφα Μπανκ» ενάντια στην τροπολογία που χτυπάει παροχές και δικαιώματα. Σήμερα πραγματοποιείται και η πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας όλων των τραπεζοϋπαλλήλων (12.15-3.15 μ.μ.).

Χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης στα κεντρικά γραφεία της «Αλφα Μπανκ» στην οδό Σταδίου, που ήταν ζωσμένα από τις δυνάμεις καταστολής (σε άψογη μάλιστα συνεργασία με τους σεκιουριτάδες της εργοδοσίας). Στο πλάι των ταξικών δυνάμεων και των εργαζομένων βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκος. Για μια ακόμη φορά βέβαια έλαμψαν διά της απουσίας τους οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στις ηγεσίες της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου, που στην πράξη επιζητούν να παζαρέψουν τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, στο πλαίσιο της γραμμής συναίνεσης και υποταγής στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, σε ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν να αποσυρθεί η σχετική τροπολογία, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενιαίο ταμείο κύριας και επικουρικής ασφάλισης για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους (σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ