Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στις κάλπες από 25 Νοέμβρη έως 3 Δεκέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές που ξεκινάνε την ερχόμενη Κυριακή 25 Νοέμβρη και ολοκληρώνονται στις 3 Δεκέμβρη (καθημερινά 11 π.μ. - 6 μ.μ.), απευθύνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, επισημαίνοντας πως η διέξοδος βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη.

Τα δύο χρόνια που πέρασαν, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το σωματείο πάλεψε ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου, στις καθημερινές παραβιάσεις του, στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο. Με παρέμβασή του ξηλώθηκαν κάμερες παρακολούθησης σε χώρους διαλείμματος και αποδυτηρίων. Επαναπροσλήφθηκαν εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί παράνομα και υποχρεώθηκαν εργοδότες να αγοράσουν ειδικό εξοπλισμό και να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων. Σε καταστήματα που ποτέ δεν είχαν πληρωθεί οι ώρες απογραφών, τις πληρώθηκαν και πήραν και τα ρεπό που δικαιούνταν.

Σήμερα, μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα της τωρινής κυβέρνησης, που συνεχίζει στην κατεύθυνση της προηγούμενης, και σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη ΓΣΕΕ, το σωματείο, μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία του Πειραιά, δε συμβιβάζεται με τη μερική και προσωρινή απασχόληση, ζητάει μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, δεν παζαρεύει τι θα χάσουν κάθε φορά οι εργαζόμενοι και βάζει στόχο την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ