Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Παίζονται ακόμα

«The 11th hour» των Λέιλα και Νάντια Κόνερς
«The 11th hour» των Λέιλα και Νάντια Κόνερς
ELIZABETH, Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ, του Σεκάρ Καπούρ.

Ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία, δυστυχώς, ελαχιστοποιεί την καλλιτεχνική και ιστορική αξία της, αφού ο καθαρά εμπορικός στόχος της αλλοιώνει την ιστορία και μετατρέπει τα πραγματικά πρόσωπα και τα πραγματικά γεγονότα σε σκαλοπάτια, για να περάσει πάνω τους το μελό και η περιπέτεια.

Είναι κρίμα που η ταινία ενέδωσε σε ταπεινά κίνητρα, γιατί τόσο η εποχή όσο και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Μην ξεχνάμε πως στην εποχή της άνθισαν τα γράμματα και οι τέχνες. Αλλά, συγκυριακά, πάνω της συγκρούστηκε και η Ιερά Εξέταση. Η Ισπανία ηττήθηκε στην Αγγλία και γύρισε γονατισμένη στο έδαφός της. Σε λίγο πέρασε στην παρακμή. Μια νέα δύναμη, η Αγγλία, κυριάρχησε στον κόσμο!

Η ΜΑΓΕΜΕΝΗ, του Κέβιν Λίμα.

Ενα παραμύθι, για πολύ μικρά παιδιά. Ενα παραμύθι με πρίγκιπες και πριγκίπισσες, με ζώα, με ανθρώπους, με καρτούνς! O,τι βάλει ο νους σας, για να περάσουν ήσυχα και ειρηνικά οι Aγγλο-Αμερικάνοι τα Χριστούγεννα! (Τέτοιες μέρες οι «πιστοί» θέλουν τέτοιου είδους κενές ταινίες).

Μη φανταστείτε ότι είναι όλα για πέταμα! Μέσα στη γενική «τρελή χαρά», ακούγονται καλά τραγουδάκια, χορεύουν καλά και γυμνασμένα μπαλέτα. Τίποτα περισσότερο, βέβαια!

Παίζουν: Αμι Aνταμς, Πάτρικ Ντέμσεϊ, Τζέιμς Μάρσντεν, Σούσαν Σάραντον, Τίμοθι Σπαλ.

THE 11TH HOUR, των Λέιλα & Νάντια Κόνερς.

Ενα «εξαιρετικό περιβαλλοντικό» ντοκιμαντέρ, που τα «λέει όλα και τα δείχνει όλα»! Το οποίο, όμως, δε μας λέει ποιος στην ουσία φταίει και ποιοι - και για ποιους λόγους - μολύνουν τον πλανήτη μας. Και ακόμα περισσότερο, πώς και με ποιον τρόπο θα λυθεί οριστικά το ζήτημα.

Στις τυπικές και ανώδυνες περιγραφές το ντοκιμαντέρ παίρνει καλό βαθμό. Οταν, όμως, αρχίζει τις σκοπιμότητες, τα κάνει «μπάχαλο». Στο τέλος, δε διστάζει να μας καλέσει «όλους μαζί», εμάς τους απλούς ανθρώπους, τις υπεύθυνες για τη μόλυνση κυβερνήσεις και τις ακόμα πιο υπεύθυνες βιομηχανίες - εταιρείες, σε μια «ιερά συμμαχία», για τη σωτηρία του πλανήτη μας!

Τέτοια αφέλεια; Οχι, βέβαια! Πάντως, συμπαραγωγός είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος είναι και ο «ξεναγός» μας. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει, μπορεί, ακόμα και από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, να αντλήσει πληροφορίες (για δική του χρήση και με δική του επεξεργασία)!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ