Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Γενική Συνέλευση για το Ασφαλιστικό

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» ζήτησε από το Σύλλογο να διεκδικήσει την ικανοποίηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Με αποκλειστικό θέμα το Ασφαλιστικό θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις 19 του Δεκέμβρη, προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Οι δικηγόροι της Αθήνας αποδοκίμασαν για μια ακόμη φορά τις προτάσεις της κυβέρνησης και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία στις 12 του Δεκέμβρη και άλλη διήμερη απεργία στις 19 και 20 του Δεκέμβρη.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας ο Μ. Κοκκινάκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων Αθήνας», ανέφερε ότι οι δικηγόροι δε θα πρέπει μόνο να αποκρούσουν την κλιμακούμενη επίθεση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, αλλά να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των ώριμων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως:

  • Σύνταξη σε όλους τους δικηγόρους, παλαιούς και νέους, με άμεση εφαρμογή επιτέλους του Ν. 1090/80 που προβλέπει σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του βασικού μισθού του εφέτη.
  • Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των κάτω της 7ετίας ασφαλισμένων δικηγόρων.
  • Αρση του διαχωρισμού των ασφαλισμένων σε πριν και μετά την 1/1/1993.
  • Αμεση απόδοση στο Ταμείο Νομικών όλων των οφειλών από παρακρατηθέντες από το δημόσιο πόρους. Απόκρουση κάθε απόπειρας ενοποίησής του με άλλα Ταμεία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξίσωση των συντάξεων και των παροχών προς τα κάτω.

Τέλος, ο Μ. Κοκκινάκης άσκησε κριτική στο προεδρείο του ΔΣΑ, γιατί σε μια στιγμή που ο κλάδος δέχεται επίθεση, η διοίκηση ενεργεί ως πλασιέ ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ