Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τους δασικούς χάρτες

Το θέμα της άρνησης της χρηματοδότησης από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης του έργου κατάρτισης δασικών χαρτών στην Ελλάδα, έφερε με Ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, επισημαίνοντας ότι η πρόφαση που επικαλέστηκε η Κομισιόν είναι αβάσιμη και ότι θα πρέπει να το επανεξετάσει.

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής του KKE στην Ερώτησή της επισημαίνει ότι «η άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εντάξει στις επιλέξιμες δραστηριότητες του 4ου ΚΠΣ το έργο της σύνταξης των δασικών χαρτών της Ελλάδας, ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας μας, επειδή οι δασικοί χάρτες αποτελούν τη βάση δημιουργίας του Δασολογίου και του Κτηματολογίου που είναι βασικά προαπαιτούμενα για την οριοθέτηση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων».

Αναφερόμενη στη «δικαιολογία» της άρνησης, η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε ότι «η Επιτροπή επικαλέστηκε το γεγονός ότι στο 3ο ΚΠΣ είναι ήδη ενταγμένο σε παρεμφερές έργο της ελληνικής "Κτηματολόγιο ΑΕ" με θέμα "Οριοθέτηση δασών και δασικών οικοσυστημάτων". Ομως το έργο αυτό της "Κτηματολόγιο ΑΕ" σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και επιστημονικούς φορείς δεν έχει καμία σχέση με το έργο της σύνταξης των δασικών χαρτών». Δεδομένων των παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή αν «προτίθεται να επανεξετάσει το θέμα και να κρίνει ως επιλέξιμη δραστηριότητα του 4ου ΚΠΣ το έργο της σύνταξης των δασικών χαρτών της Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ