Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Συνένοχοι στο έγκλημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Παρεμβαίνοντας στην ανούσια αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη Βουλή για την τύχη της ΟΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι οι ευθύνες των δυο κομμάτων είναι «κοινές»

Σε έναν ανούσιο δικομματικό καυγά, προκειμένου να αποκρύψουν το προσχεδιασμένο επί 10ετίες έγκλημα σε βάρος του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), επιδόθηκαν χτες στη Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή συζήτηση Επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Σπύρος Χαλβατζής τόνισε ότι είναι κοινές οι ευθύνες των δυο κομμάτων που εφάρμοσαν τις επιταγές της ΕΕ για παράδοση των δημόσιων επιχειρήσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Κ. Χατζηδάκης, επανέλαβε τη θέση για τη δημιουργία μιας νέας «Ολυμπιακής», χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, μέσα στο 2008. «Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ένα αξιόπιστο και σοβαρό επενδυτή, κατά προτίμηση αεροπορική εταιρεία, η οποία να είναι διατεθειμένη να επενδύσει στη νέα "Ολυμπιακή Αεροπορία" και να τη βοηθήσει να κερδίσει τη μάχη του διεθνούς ανταγωνισμού», ανέφερε ο υπουργός.

Για έλλειψη σχεδιασμού κατηγόρησε την κυβέρνηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η Μ. Ξενογιαννακοπούλου υποστηρίζοντας ότι «οφείλετε να προασπίσετε την απόφαση της διαιτησίας του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει την "Ολυμπιακή", δημιουργεί μια νέα βάση εκκίνησης και για τις διαπραγματεύσεις σε μια υπόθεση που ακόμα είναι ανοιχτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

«Το πρόβλημα της "Ολυμπιακής" είναι βαθύτατα πολιτικό και όχι νομικό», τόνισε παρεμβαίνοντας ο Σπύρος Χαλβατζής, επισημαίνοντας: «Είναι πρόβλημα της κυβέρνησης, όπως είναι και η εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πολιτική με την οποία είστε σύμφωνοι και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ». Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική τόνισε ότι «εμείς ως ΚΚΕ θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και πολιτική. Σήμερα τεμαχίζει, σαλαμοποιεί την εταιρεία και τη διαδικασία. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια επί των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη. Σήμερα, βέβαια, προωθούνται πιο βίαια, πιο γοργά αυτά τα βήματα».

Παράλληλα ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι «βρισκόμαστε στη διαδικασία όπου μπαίνουν δυστυχώς τα τελευταία καρφιά στην κάσα της "Ολυμπιακής". Προωθείται συστηματικά, μεθοδικά το προσχεδιασμένο έγκλημα που οδηγεί στο κλείσιμο και στην ιδιωτικοποίηση. Θα πάρει μια άλλη ταμπέλα, μια άλλη μικρή επιχείρηση. Γιατί γίνεται αυτό; Ποιος θα ωφεληθεί; Ασφαλώς όχι ο ελληνικός λαός και οι μεταφορές του. Οχι οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή". Θα ωφεληθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Κι αυτό το έγκλημα καθοδηγείται συγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ενωση». Καταλήγοντας ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασφαλώς έχει την πρώτη και μεγάλη ευθύνη. Σοβαρές ευθύνες όμως για τη σημερινή κατάσταση έχει και το ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ