Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συγκέντρωση στη Νομαρχία

Συγκέντρωση κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε, χτες, έξω από τη Νομαρχία της Λάρισας, με πρωτοβουλία των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα Κτηνοτρόφων της Ελασσόνας, του Τυρνάβου κι άλλων περιοχών του νομού. Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη νέα ΚΑΠ και, γενικότερα, στην αντικτηνοτροφική - αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που τους οδηγεί στη χρεοκοπία και στο ξεκλήρισμα.

Χύνοντας γάλα μπροστά στη Νομαρχία, διαμαρτυρήθηκαν για την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους, που, φέτος, είναι ιδιαίτερα οξυμένα και λόγω της κατακόρυφης αύξησης στην τιμή των ζωοτροφών και των χαμηλών τιμών στα προϊόντα που παράγουν.

Παράλληλα, κατήγγειλαν τη φιλοκυβερνητική ηγεσία της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Λάρισας, η οποία, αντί να μπει μπροστά στον αγώνα τους, κινείται στη «λογική» ενός «ατέρμονου και παραπλανητικού διαλόγου» με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και κάνει ό,τι μπορεί για να υποστείλει το αγωνιστικό φρόνημα και να υπονομεύσει τις κινητοποιήσεις του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ