Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Με πρόσχημα τη ... «διαφθορά»

Στη ...συνεχή διόγκωση του δημοσίου τομέα, αποδίδει την εξάπλωση της διαφθοράς ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Μιλώντας χτες σε ημερίδα, με θέμα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας, ο υπουργός υποστήριξε πως «η συνεχής διόγκωση του δημόσιου τομέα τις τελευταίες δεκαετίες - ιδιαίτερα τη δεκαετία του '80 - είχε ως αποτέλεσμα και τη γιγάντωση της γραφειοκρατίας που συνέβαλε σημαντικά στην ένταση του φαινομένου της διαφθοράς στη χώρα μας»!

Η δαιμονοποίηση του δημοσίου τομέα, τον οποίο ο υπουργός Οικονομίας συνέδεσε με τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, είναι μια βολική άποψη προκειμένου να δικαιολογηθεί η άγρια επίθεση σε βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων. Κατακτήσεις που τεχνηέντως συνδέονται με το «μεγάλο» και «διεφθαρμένο» κράτος.

Στο πνεύμα αυτό ο υπουργός Οικονομίας συνέδεσε ...τον αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς με την πολιτική της κυβέρνησης για την πλήρη εφαρμογή του εργατοκτόνου νόμου για τις ΔΕΚΟ, καθώς και τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ... Με άλλα λόγια, ο ...αγώνας για διαφάνεια περνάει μέσα από την περιστολή των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ