Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΒ
Ταχύτητα και συναίνεση για τις «μεταρρυθμίσεις»

«Συμφωνία - πλαίσιο» μεγαλοεπιχειρηματιών και «κοινωνικών εταίρων», με την οποία οι δεύτεροι θα συμφωνήσουν σε μέτρα εξυπηρέτησης των πρώτων, «επιθυμεί» η συνδικαλιστική ηγεσία των μεγαλοβιομηχάνων. Την «επιθυμία - αξίωση» αυτή, διατύπωσε, για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος την περασμένη Πέμπτη, στο γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, με προσκαλεσμένο τον υπουργό Ανάπτυξης Χ. Φώλια, όπου έγινε παράλληλα και λόγος για «εθνική ολιγωρία» στην πορεία υλοποίησης της «εκσυγχρονιστικής προσπάθειας».

Η προσφώνηση του προέδρου του ΣΕΒ κινήθηκε στην ιδεολογική πεπατημένη των τελευταίων ετών. Τα μέτρα υπέρ της διόγκωσης των επιχειρηματικών κερδών ταυτίζονται, αυθαίρετα, με το γενικότερο καλό. Συνακόλουθα, όποιος αρνείται τις «μεταρρυθμίσεις» που υποστηρίζει ο ΣΕΒ και προσπαθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση,... εναντιώνεται στην κοινωνική ευημερία, οικονομική ανάπτυξη, μορφωτική πρόοδο, τεχνολογική εξέλιξη και ό,τι ανάλογο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Στο πλαίσιο αυτής της χοντροκομμένης προπαγάνδας ασκήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΒ κριτική για την αντιμετώπιση των επιχειρηματιών, για το «ενεξέλεγκτο» κράτος, τα κρατικά ελλείμματα που «βαφτίζονται κοινωνική μέριμνα», την ανασφάλεια του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που κινδυνεύει με «κατάρρευση» (οπότε ό,τι και να πετσοκόψεις θα είναι καλύτερο από το τίποτα), κ.ο.κ....

Θερμή υποδοχή επιφυλάχτηκε στον Χ. Φώλια που «έχει δείξει ότι δε διστάζει». «Από τον υπουργό Ανάπτυξης περιμένουμε το λόγο και τις πράξεις του φυσικού συμμάχου της επιχειρηματικής δράσης», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Ο υπουργός ανταπάντησε με ανάλυση της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία είναι επίσης φιλική προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ