Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»: Τη λήψη άμεσων μέτρων για τη σωστή λειτουργία του Παιδικού Σταθμού του νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου» απαιτεί με ανακοίνωση - καταγγελία του το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» (ΑΜΕ) του νοσοκομείου. Το ΑΜΕ καταγγέλλει ότι δεν τοποθετείται το αναγκαίο προσωπικό, γίνεται αποποίηση ευθυνών, δε γίνεται τεχνική συντήρηση, ενώ ακούγονται διάφορα για το αν αξίζει να λειτουργεί ο σταθμός. Το ΑΜΕ απαιτεί να ενταχθεί ο παιδικός σταθμός στον Οργανισμό του Νοσοκομείου. Να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Ακόμα, να γίνει σωστή τεχνική συντήρηση, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενες μητέρες με πρωινό ωράριο.

ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΩΝΗΣ: Ξεκίνησε χτες η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι κατά το 2006 απασχολήθηκαν στο εξωτερικό. Πρόκειται για κατάκτηση των ίδιων των εργαζομένων και των ταξικών συνδικάτων τους που αντέδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κόψει το επίδομα από αυτή την κατηγορία των ανέργων το 2006.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Ποσοστό ανεργίας 7,9% για το Γ΄ Τρίμηνο του 2007 (8,3% το αντίστοιχο περσινό) παρουσίασε χτες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, δίνοντας νέα τροφή στην κυβέρνηση να δημαγωγήσει για τις δήθεν αποτελεσματικές πολιτικές της στον τομέα της «ενεργητικής» αντιμετώπισης της ανεργίας. Παρά το σύνηθες μαγείρεμα των στοιχείων, η πραγματικότητα δεν μπορεί να συγκαλυφτεί, αφού στις γυναίκες η ανεργία φτάνει στο 12,2% και στους νέους (15-29) στο 16,9%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ